Track_112

Felfrissíti a hazai koncertkínálatot az 5 éves Barba Negra Track

Április 27-én nyit az idén 5. születésnapját ünneplő Barba Negra Track. A Budapest szívében működő szabadtéri szórakozóhely 2018-ban a korábbiaknál is erősebb programokkal várja a közönséget: több olyan előadó is bekerült a fellépők sorába, aki eddig még nem járt Magyarországon!

A Zöld Pardon bezárása után a zenekedvelő közönség számára valóságos mentőövként nyitotta meg kapuit a Rákóczi híd budai lábánál 2014 tavaszán a Barba Negra Track. A Barba Negra Music Club szabadtéri kiadásaként működő, annál csaknem háromszor annyi ember befogadására alkalmas szórakozóhelyen, amit akkor új koncepcióval és széles zenei skálával igyekeztek vonzóvá tenni a szervezők, azóta rengeteg magyar és külföldi előadó fellépett. A Track amellett, hogy pótolta, amit a Zöld Pardon megszűnésével elvesztett a közönség, már a kezdetektől próbált valami mást és egyben többet nyújtani az élő zene szerelmeseinek. Hogy ez valóban sikerült, azt az elmúlt négy év átmulatott éjszakáinak tömkelege egyértelműen igazolja.

Már hónapok óta érezhető, hogy idén jóval erősebb lesz a Track felhozatala, elsősorban a keményebb vonalat képviselő külföldi előadók tekintetében. A szervezők eddig kizárólag olyan neveket jelentettek be, akiket a legnagyobb hazai fesztiválokon is hatalmas örömmel fogadnának a rajongók. A meghirdetett előadók közül jónéhány ráadásul még sosem lépett fel Magyarországon – érkezésük mindenképp színesíti a hazai koncertkínálatot.

Az idei szezont a The Dead Daisies csapata nyitja, akik 2017 júniusában telt ház előtt zúztak az A38 Hajón. A hely kapacitása miatt akkor nagyon sokan nem jutottak be a koncertjükre – ők most április 27-én a Trackben pótolhatják a bulit, ahol amellett, hogy jóval nagyobb terület áll a közönség rendelkezésére, mivel szabadtéren játszanak, igazi fesztiválhangulatra lehet majd számítani. A banda ráadásul nem sokkal a koncert előtt adja ki a legfrissebb albumát, így szinte biztos, hogy ezúttal más produkcióval érkeznek, új élményt ígérve azoknak is, akik ott voltak a tavalyi bulin.

The Dead Daisies

The Dead Daisies

A The Dead Daisies koncertje után két nappal újabb nagy dobást iktatott be a szervezőcsapat: első magyarországi koncertjét a Barba Negra Trackben adja a ’90-es évek egyik legkedveltebb metálzenekara, az Ugly Kid Joe. A hosszú leállás után 2010 óta újra aktív amerikai banda az 1992-es America’s Least Wanted című sikerlemezének 25. évfordulóját ünnepelve érkezik hazánkba április 29-én.

Ugly Kid Joe

Ugly Kid Joe

A floridai Shinedown csapatát szintén a Trackben láthatja először a magyar közönség. A banda legújabb, Attention Attention című albumát addigra már be is szerezhetik a rajongók – a lemez május elején, azaz nagyjából másfél hónappal a június 17-ei budapesti buli előtt kerül a boltok polcaira. Utánuk néhány nappal ismét egy olyan zenekar érkezik, amely pályafutása során még sosem játszott Magyarországon: a szintén amerikai Stone Sour csapata június 25-én csap a húrok közé a Rákóczi híd budai hídfőjénél felállított színpadon.

Stone Sour

Stone Sour

Az említetteken kívül a Black Stone Cherry, a Soja, a Sons of Apollo és az Ensiferum szerepel eddig a külföldi fellépők listáján, mely a szintén ütős magyar felhozatallal kiegészülve igen erős szezont ígér a Track közönségének. A hazai előadók közül olyan legendákkal találkozhatunk, mint Révész Sándor és Závodi János, vagy a 70. születésnapját ünneplő Vikidál Gyula, fellép a Tátrai Band és a Karthago, a Hobo Blues Band és az Ossian, valamint a Republic együttes is. Jubileumi műsorral érkezik az idén 15 éves Ocho Macho, de jön a Road, a Magna Cum Laude, Ganxsta Zolee és a Kartell, sőt a rendre telt házas koncerteket adó Paddy an the Rats csapata is.

Barba Negra Track

Barba Negra Track

A fellépők listája még nem végleges – az eddig meghirdetett koncertdátumok közt a Barba Negra Track oldalán lehet böngészni. A kiszemelt bulira mindenképp érdemes minél előbb beszerezni a belépőket, mert már most sok olyan esemény szerepel a sorban, amelyekre nagy valószínűséggel hamar elfogynak majd a jegyek.

Hozzászólások