MiddlemistRed

A DÜRER KERTBEN DEBÜTÁL AZ ÚJ MIDDLEMIST RED - DAL

Egy évvel a Supersonic Overdrive című debütáló lemezük után új dalok írásába kezdett a Middlemist Red zenekar. A friss szerzemények közül eggyel már a Dürer kertben megajándékozzák a közönséget, az első korong évfordulója kapcsán, november 27-én megvalósuló koncertjükön.

A 2012-es év végén alakult Middlemist Red az elmúlt két esztendő egyik legüdítőbb zenei meglepetése: egyedi, örvénylő neo-psych-rock zenéjével gyorsan meghódította a jelentősebb hazai fesztiválok közönségét, bekerült a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatóba és egyre több külföldi rendezvényre is hívják. A csapat játszott a Rock For People és az Exit fesztiválokon, júniusban pedig a zeneipar legismertebb arcai előtt bizonyíthatott a cannes-i MIDEM-en. A világ egyik legrangosabb fesztiválja, illetve zenei konferenciája után 2016 januárjában a Eurosonic-on mutathatják meg a fiatal zenészek tehetségüket a szakma európai képviselői előtt.

A Middlemist Red egy éve, teltház előtt mutatta be legelső, Supersonic Overdrive című nagylemezét. Az ezt követő mozgalmas, fellépésekkel teli esztendő után a tagok most új szerzemények írásába fognak. November 27-én a Dürer kertbe már egy friss dalt is hoz a zenekar a közönségnek: „Nemrég leutaztunk egy hétvégére Deli Somáék nyaralójába Balatonakarattyára, és elkezdtünk jobban ráfeküdni az új ötletekre. Ennek eredménye az új szám, amit biztosan el fogunk játszani. Azóta már egy másik is kezdi elnyerni végső formáját, meglátjuk, a koncertig összeáll-e. Aznap lesz Jimi Hendrix születésnapja is, aki ha nem is hatott közvetlenül a zenénkre, nem tudunk elmenni amellett, mennyire ikonikus szerepet töltött be abban a korban, ami ránk is hatással van. Ennek apropóján isszeretnénk valami pluszt adni a fellépéshez” – meséli Ürögdi Ábel, a zenekar dobosa.

A Middlemist Red vendégzenekaraként a tagok egyik új kedvence, a Meteo érkezik majd, melynek ez lesz az első igazi fellépése. A koncert november 27-én este 20 órakor kezdődik a Dürer kertben. Jegyek ITT.

 

Hozzászólások