szigetsale

SZIGET JEGYEK AJÁNDÉKKAL

November 24-én kezdik árusítani a jegyeket a 2016-os Sziget Fesztiválra. Az első 24 órában bérletet váltóknak Szitizen Prime ajándékcsomaggal kedveskednek a szervezők.

Alig ért véget az idei fesztiválszezon a Sziget csapata máris hozzálátott a jövő évi rendezvény szervezéséhez. A 2016. augusztus 10-től 17-ig tartó eseményre november 24-étől kezdik a jegyeket árusítani. Az első 24 órában 5 vagy 7 napos bérletet váltó vásárlóknak Szitizen Prime ajándékcsomaggal kedveskednek a szervezők. Online jegyvásárlás ITT

 IMG_1753

A Sziget Fesztivál úttörő kezdeményezésként indult 1993-ban egy olyan régióban, ahol korábban nem szerveztek fesztiválokat. Ötletgazdái, Gerendai Péter, Müller Péter Sziámi, valamint segítőjük Szekfű Balázs igazából még maguk sem tudták pontosan, mire is vállalkoznak - a születésekor Diáksziget névre keresztelt esemény az évek során olyan nagyszabású rendezvénnyé nőtt, mely a fesztiválok virágkorában számos, a hasonló típusú programoktól eltérő, egyedi sajátossággal bír.

A második alkalommal Eurowoodstock néven megrendezett Diáksziget 1996-tól 2001-ig  Pepsi Sziget-ként működött - 2002-ben kapta meg véglegesen a Sziget Fesztivál címet. A Szabadság Szigeteként napjaink egyik legismertebb és nemzetközi szinten legsokoldalúbb fesztiválja a koncerteken túl számos egyéb játékos, közösségépítő és kulturális programmal várja látogatóit, jóval színesebb és élményekkel telibb időtöltést garantálva bármely más fesztiválnál. A Sziget sokszínűsége pontosan abból fakad, hogy a szervezők ugyanolyan nagy hangsúlyt fektetnek a nem-zenés programokra, mint a színpadokon zajló koncertekre - a színház, a cirkusz, a képzőművészet és a gasztronómia gazdag kínálata, a sport- és strandolási lehetőségek, a kiállítások és divatbemutatók valamint egyéb közösségi programok jelenléte éppoly fontos, mint a színpadokon zajló koncertek. A fellépők tekintetében szezononként hasonló felhozatallal nyíló júniusi fesztiválokhoz képest a Sziget egyedi műsortervvel várja a látogatóit - szinte biztos, hogy a csúcsidőben koncertező zenekarok többsége nem azok közül kerül ki, akik a nyáreleji fesztiválok mindegyikén jelen vannak. A szervezők igyekeznek az összes létező zenei műfajnak teret biztosítani, így a pop, rock és elektronikus irányzatokon túl az opera, népzene, világzene és a klasszikus stílusok is minden évben helyet kapnak a színpadi repertoárban.

2015-ben új rekordot állítva több mint 415ezer embert vonzott a rendezvény - 95 országot képviselve, a magyarok mellett főleg a holland, az angol, a francia, a német és az olasz nemzetiségűek jelenléte volt erős. A fesztiválra összesen 50 országból érkeztek fellépők, a teltházas napokon egyszerre 80ezer embert szórakoztatva a Budapest szívében található Hajógyári szigeten.

 

Hozzászólások