LPU SUMMIT - AMSZTERDAM

LPU SUMMIT - AMSZTERDAM

Amszterdamban tartja a Linkin Park hivatalos rajongói klubja a tagok következő csúcstalálkozóját. Az immáron tizenkettedik LPU Summit megrendezésére november 7-én, a Ziggo Dome épületében kerül sor, közvetlenül az együttes stadionban zajló koncertje előtt.

Egy zenekar sikerének szempontjából kulcsfontosságú a művészek és a rajongók közötti kapcsolat minősége - ezzel minden zenész tisztában van, és épp ezért a legkülönfélébb módon igyekeznek megszólítani, illetve megtartani a közönségüket. Az informális szerveződéseken túl egyes bandák saját, hivatalos fanklubbal is rendelkeznek - a los angelesi Linkin Park esetében ilyen az LPU, azaz a Linkin Park Underground.

Az LPU 13 éves múltra tekint vissza, alapítása óta nagyon sokat fejlődött, egyre erősebb rajongói bázist kovácsolva a zenekarnak. Bár a tagságért fizetni kell, ennek fejében olyan kapuk nyílnak meg a fanok előtt, melyekről a közönség általában csak álmodozik - elsőként válthatnak jegyet a koncertekre és korábban vehetik birtokba a koncerthelyszínt, mint a többiek, hozzájuthatnak különféle zenekari relikviákhoz, dedikált emléktárgyakhoz, live videochaten keresztül beszélgethetnek alkalmanként kedvenceikkel, illetve részt vehetnek meet & greet eseményeken a fellépések előtt, hogy csak néhány dolgot említsek az exkluzív lehetőségek közül.

A csúcs, ahova mindenki szeretne egyszer eljutni, az LPU Summit, melyet immáron tizenkettedik alkalommal rendeznek meg, ezúttal Amszterdamban, november 7-én. Ez a találkozó egy valóban sokrétű esemény, melyre a világ minden pontjáról összegyűlnek a rajongók, hogy igazán exkluzív, bensőséges élményben legyen részük. Ami talán a legfontosabb, hogy személyesen is találkozhatnak, beszélhetnek kedvenceikkel, akik közben dedikálják a hozott tárgyakat, felmehetnek a színpadra, ahol a zenészek fellépnek majd, bepillanthatnak a kulisszák mögé a backstage tour keretében, megismerhetik a stáb tagjait és a többi rajongót, illetve különféle dolgokat nyerhetnek tombolán - mint például photo passt, vagy lehetőséget arra, hogy a színpad szélén állva nézhessék a koncert egy részét. A zenészek általában egy dalt is elénekelnek külön, csak a rajongóknak, illetve csoportkép is készül mindig velük, közösen (a szerencsésebbek külön is lefényképezkedhetnek a zenekar tagjaival, de ez nem garantált persze).

Maga a Summit egy csaknem egész napos esemény - délelőtt kezdődik, és egészen az esti koncertig tart. Az első csúcstalálkozót 2010-ben, Londonban tartották, akkor még ingyenes részvétellel az LPU tagoknak,  később Sydney, Chicago, Hamburg, Tokyo, Camden, Cape Town, Auckland, Hong Kong, legutóbb pedig (a Carnivores Tour alatt) New York és Texas adott otthont az összejövetelnek.

Az amszterdami eseményre 90 dollárért lehetett jegyet váltani, melyhez különleges ajándékok is járnak majd - egy limitált példányszámban gyártott póló, egy emlék-kártya nyakpánttal, és olyasmit is kapnak a résztvevők, amelyről többet egyelőre még nem árultak el. Amire biztosan lesz lehetőség: találkozni a zenekar tagjaival, közös fotót készíteni, betekinteni a színfalak mögé (backstage area) és a turnébuszokba, illetve kipróbálni a zenekar hangszereit. A többi egyelőre meglepetés.

(A 12th LPU Summit -re már nem lehet jegyet váltani - a belépők elfogytak két nap alatt.)

Beszámoló az esemény után, hamarosan...