urkiallitas

INTERAKTÍV ŰRKIÁLLÍTÁS A MILLENÁRISON

A NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó hatalmas kiállítás érkezik Brüsszelből Budapestre. 2016. január 15. és március 15. között a Millenárison várja látogatóit a Gateway to Space, a világ legnagyobb "űr-gyűjteménye".

A 2016-os év egyik legnagyobb szenzációja, hogy Budapestre érkezik az emberiség történetének talán legizgalmasabb "kalandját" bemutató Gateway to Space kiállítás. A NASA és az űrutazás történetét feldolgozó megakiállítás az űrrepülést megálmodók első lépéseitől, az eseménydús XX. századon, a holdra szálláson át tart napjainkig, átlépve a Naprendszerünk határait is. Ez a kiállítás azoknak a jelentős pillanatoknak a gyűjteménye, melyek örökre nyomot hagytak az emlékezetünkben, mint például az első lépés a Holdon vagy a Nemzetközi Űrállomás.

gateway_to_space_flyer-32

Jövőre tehát Budapesten is megnézhetjük a rakétaépítés kezdeteit, betekinthetünk az űrhajósok mindennapjaiba és felfedezhetjük, milyen a Földön kívüli élet, testközelből szemlélhetünk egy eredeti holdjárót és belekóstolhatunk az űrhajós-kiképzésbe is. A US Space and Rocket Center több száz darabból álló, lenyűgöző gyűjteményét bemutató kiállítás a NASA küldetések során használt szkafanderek, az űrutazásokon begyűjtött holdkőzetek, valamint a rakéták és űrkapszulák élethű másainak prezentálásán túl arra is lehetőséget nyújt, hogy átéljük azt a semmihez sem fogható atmoszférát, amit egy űrhajós fülkében tapasztalhat az ember.

A Gateway to Space nemzetközi űrkiállítás 2016. január 15-étől március 15-ig látogatható a Millenárison.

Hozzászólások