Lovasi András / Fptó: Pogonyi Nóra

Minden dal egy újabb meglepetés volt - az Arénában koncertezett Lovasi András - fotók

Teljes életművet átívelő koncertet adott szombat este Lovasi András a Papp László Budapest Sportarénában. Az ország egyik legemblematikusabb előadója pályafutásának legjobb dalait ígérve, vendégzenészekkel karöltve állt a közönség elé.

Szombat este különleges koncertet adott Lovasi András a Papp László Budpest Sportarénában. Az 1987-ben alakult Kispál és a Borz együttes énekese, basszusgitárosa és dalszerzője, valamint a 2005-ben alapított Kiscsillag zenekar gitárosa, énekese-zeneszerzője teljes életművéből szemezgetve, egy kétfelvonásos produkcióval állt színpadra, az első 50 év legjobb dalait ígérve a közönségnek. Amit előzetesen tudni lehetett az egyébként ülős-koncertnek hirdetett eseményről, hogy a zenész pályafutásának legfontosabb szereplőivel is találkozhatunk majd, illetve a látványelemek tekintetében is másra kell számíthatunk, mint a korábbi fellépéseken.

Lovasi András / Fotó: Pogonyi Nóra

Lovasi András / Fotó: Pogonyi Nóra

Lovasi András életműve megkerülhetetlen. Az ötvenéves zenész az elmúlt 30 évben jónéhány olyan dallal ajándékozta meg a közönséget, melyeket az is ismer, aki sosem volt Kispál vagy Kiscsillag rajongó. A magam részéről nem is értem, miért nem lépett fel korábban az arénában - hiszen ő pont egy olyan meghatározó előadó, akinek a koncertjeire mindenféle flanc és körítés nélkül is rengetegen kíváncsiak. 

Lovasi András / Fotó: Pogonyi Nóra

Lovasi András / Fotó: Pogonyi Nóra

Szombat este telt ház előtt lépett fel Lovasi András, egy olyan produkcióval megajándékozva a közönséget, amit biztos vagyok benne, hogy azok is élveztek, akik az elhangzott dalok közül nem ismerték mindegyiket. Egész egyszerűen azért, mert változatos volt, mert az a sokféle hangszer gyönyörűen szólt együtt, mert a látvány valóban tökéletesen idomult a dalokhoz - sőt időnként még extra díszlet is érkezett -, de talán ami a legfontosabb: mert a fellépők maguk is élvezték, amit közösen alkotnak és ez a hangulat azonnal átragadt a jelenlévőkre. 

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Megmondom őszintén, én a koncert kezdete előtt nem igazán foglalkoztam azzal, hogy milyen vendégművészek érkeznek majd , így mikor Likó Marcell (Vad Fruttik), vagy épp a Quimby együttes tagjai közül Varga Lívius és Kiss Tibi megjelent a színpadon, az számomra nagy meglepetés és nagyon kellemes élmény is volt egyben. Németh Juci és Bérczesi Róbert (Hiperkarma) is szerepelt a produkcióban, illetve a Budapest Bár cimbalmosa, Farkas Róbert.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A koncert hangulata egyébként a korábbi arénás-élményeim után engem valamiért leginkább a Quimby 25 éves jubileumát ünneplő show-jára emlékeztetett. Talán a parádés vizuálok miatt, illetve a "kocsmajelenethez"  használt vagy a gyerekszobát megidéző extra díszleteknek, és annak a sokféle hangszer (gitár és dob mellett például cimbalom és vonósok) felvonultatásának köszönhetően. Minden dal egy újabb meglepetés volt, egyetlen pillanatig sem éreztem, hogy "leülne" a produkció, sőt, ha egy-egy lassabb tempójú nóta után pörgősebb sláger következett, olyankor erősen kellett küzdenem az ellen, hogy ne ugorjak fel és kezdjek el táncolni, ahogy sokan körülöttem meg is tették. Már az első felvonás alatt látszott, hogy ülősre tervezni egy ilyen koncertet nem biztos, hogy jó ötlet volt - nagyon sokan döntöttek úgy, hogy inkább állva tombolják végig Lovasi produkcióját. Az est végére pedig, ha jól emlékszem, a Kiscsillag Kockacukor című slágerénél a küzdőtéren egészen a színpadig nyomultak a rajongók.

Kispál András / Fotó: Pogonyi Nóra

Kispál András / Fotó: Pogonyi Nóra

A koncert vége felé Lovasi egyenként tapsot kért a produkcióban szereplő zenésztársainak is - köztük Kispál Andrásnak, Dióssy Ákosnak és Leskovics Gábornak -, akik a show alatt igyekeztek az est főszereplőjének erős hátteret és alapot biztosítani. Az utolsó dalnál, illetve a ráadást követően az összes vendégművész megjelent újra a színpadon.

Lovasi András és Leskovics Gábor / Fotó: Pogonyi Nóra

Lovasi András és Leskovics Gábor / Fotó: Pogonyi Nóra

Lovasi 50 - fellépők / Fotó: Pogonyi Nóra

Lovasi 50 - fellépők / Fotó: Pogonyi Nóra

Fotók: Pogonyi Nóra

Hozzászólások