B-hktkqTURBXy9kNDU0OTExZjllNTFjODg0ODE4MzZjZDcyZDA3OThlMy5qcGVnkpUDAADNAxTNAbuVAs0DpQDCww

Ha minden jól megy, háromnapos fesztivált csaphat Budapest az államalapítás ünnepén!

A Magyar Hírlap információi szerint nagyszabású, háromnapos fesztivált rendez a kormány az államalapítás ünnepén.

Nagyszabású, háromnapos Szent István-fesztivált tervez a kormány augusztus 20-a alkalmából – értesült a Magyar Hírlap. A portál úgy tudja, az előkészületek már meg is kezdődtek. Információik szerint a nemzeti ünnep minden eddiginél grandiózusabb lesz idén Budapesten, és ha a járványügyi helyzet igazolja a várakozásokat, akár a pandémia utáni újrakezdést is szimbolizálhatja Magyarország számára.

A lap értesülései szerint a tűzijáték minden korábbinál látványosabb lesz, időben és a felhasznált pirotechnikai eszközök tekintetében is. A jelenlegi tervek alapján ugyanaz a látványelem lesz látható a fővárosi bármely helyszínéről. A kormány az óvatosságot szem előtt tartva igyekszik széthúzni a tömeget, ennek érdekében még több helyszínen lesznek programok és rendezvények a Duna mentén is.

A portál azt írja, lesz megint Magyar Ízek Utcája, az ünnepi forgatag pedig úgy tudják, a Margit hídtól a Petőfi hídig tarthat. Az Andrássy úton felvonulást terveznek, hagyományteremtő szándékkal, és szeretnék megtartani a Szent Jobb-körmenetet. Arra is ügyelnének, hogy a különböző korosztályok számára külön szórakozási lehetőségeket biztosítanak a rendezvényen.

Hozzászólások