Bud Spencer

Bud Spencer szobrot avattak Budapesten - fotók

November 11-én felavatták a világ első egész alakos Bud Spencer szobrát Budapesten, a Corvin-sétányon. Az eseményen a tavaly júniusban elhunyt legendás színész gyermekei, Cristiana Pedersoli és Diamante Pedersoli is jelen voltak.

Szombaton délután avatták fel Budapesten, a Corvin-sétányon Tasnádi Szandra alkotását, mellyel a szobrászművész kedvenc színészének, Bud Spencernek (eredeti nevén Carlo Pedersoli) kíván emléket állítani. A 2,4 méter magas bronz-remekmű, mely Az ördög jobb és bal keze című filmben játszott szerepében, nyereggel a vállán ábrázolja a színészt, a világ első egész alakos Bud Spencer szobra.

Bud Spencer szobor / Fotó: Pogonyi Nóra

Az ünnepélyes szoboravatást Józsefváros polgármestere, dr. Kocsis Máté nyitotta meg, a különleges eseményen a színész gyermekei közül Cristina Pedersoli és Diamante Pedersoli is tiszteletüket tették.

Bud Spencer lányai / Fotó: Pogonyi Nóra

Bud Spencer lányai / Fotó: Pogonyi Nóra

Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szintén részt vett az eseményen. A Nemzet Sportolója elérzékenyülve emlékezett vissza a legendára, akivel személyesen többször is találkozott.

Kárpáti György / Fotó: Pogonyi Nóra

Kárpáti György / Fotó: Pogonyi Nóra

Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer egykori sportoló, akinek legendás filmjein generációk nőttek fel, 2016. június 27-én, 86 éves korában hunyt el. Nyugodjon békében.

Tasnádi Szandra szobrászművész / Fotó: Pogonyi Nóra

Tasnádi Szandra szobrászművész / Fotó: Pogonyi Nóra

 

Fotók - Pogonyi Nóra

Hozzászólások