Tankcsapda-1056

Elajándékozta az autóját a Tankcsapda frontembere, már át is vette az új tulajdonos - fotók, videó

Kedden este a Budapest Parkban vette át új tulajdonosa a Tankcsapda frontemberének autóját, amit az idén 50 éves énekes egy előre meghirdetett akció keretében ajándékozott el.

Lukács László februárban töltötte be 50. életévét, melynek apropóján május 4-én születésnapi turnéba kezdett a Tankcsapda. A zenekar alapítója emellett néhány héttel ezelőtt egy meglepő felajánlást is tett: úgy döntött, hogy egy arra érdemes személynek ajándékozza az autóját.

"Az ötvenéves születésnapom kapcsán döbbentem rá arra, vagy fedeztem fel újra, hogy nemcsak most a szülinap miatt, hanem az elmúlt sok évben, akár évtizedben is, annyi jó dolgot - ajándékot, figyelmet, szeretet, odafigyelést - kaptam, egyrészt a közvetlen környezetemtől, a zenekartól elsősorban, meg ilyen értelemben az emberektől és a rajongóktól is. És ez most az ötvenéves jubileum kapcsán teljesen kicsúcsosodott. Innen jött az az ötlet, hogy ha én ennyi mindent kaptam az emberektől valaha, most szeretnék adni is valamit. Lehetőség nyílt arra, hogy az általam eddig használt, egyébként egy ezüstszínű Opel Astra Kombit szeretném valakinek odaadni ajándékba. Ezt az autót valóban én használtam…" - mondta korábban az énekes a felajánlás kapcsán.

auto

Lukács László ezt az autót ajándékozta el / Fotó: Pogonyi Nóra

A "Legyél Rocksztár" elnevezésű felhívásra, amit a Petőfi Rádió reggeli műsorában hirdetett meg a zenekar, 838 ajánlás érkezett. A jelentkezés során senki nem jelölhette saját magát. Bárki javasolhatott ismerőst, ismeretlent, vagy akár családtagot is. Ugyanakkor fontos feltétel volt, hogy a jelölt a Tankcsapdához kötődjön és képviseljen valami jó ügyet, ahol az autó hosszútávon könnyítheti vagy segítheti munkáját. Hogy kihez kerüljön a járgány, azt négy zsűritag és a közönségszavazat döntötte el.

Fotó: Pogonyi Nóra

Tankcsapda / Fotó: Pogonyi Nóra

Az utolsó körbe jutott személyek közül végül Földvári Nagy Zsuzsanna kapta Lukács Opel Astráját, amit kedden este egy zártkörű grillparti keretében, a Budapest Parkban adott át neki a zenekar. Zsuzsanna végtelenül elkötelezett a koraszülöttek és a kora-szülők iránt. Egyesületet (Koraszülöttekért Országos Egyesület - KORE) alapított, járja az országot, előadásokat tart védőnőknek, támogatókat keres, ruhát visz a gyermek intenzív osztályokra és koraszülött világnapot is szervez.

Fotó: Pogonyi Nóra

Tankcsapda és Földvári Nagy Zsuzsanna / Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Lukács László és Földvári Nagy Zsuzsanna / Fotó: Pogonyi Nóra

Túl azon, hogy a nyertes az autóhoz üzemanyag-támogatást is kapott, minden döntőbe jutott jelölt átvehetett egy ajándékcsomagot, közülük Lábodi Szilveszternek, aki korábban egy rockzenekarban játszott, Lukács odaajándékozta az egyik basszusgitárját.

Sidlovics Gábor, Fejes Tamás, Lukács László és Lábodi Szilveszter / Fotó: Pogonyi Nóra

Sidlovics Gábor, Fejes Tamás, Lukács László és Lábodi Szilveszter / Fotó: Pogonyi Nóra

A döntősök, illetve a "Legyél Rocksztár" program nyertese mellett a partin résztvevő vendégeknek készült meglepetéssel a Tankcsapda: a Budapest Park nagyszínpadán bárki kipróbálhatta a hangszereiket.

Fotó: Pogonyi Nóra

Papp Gergely ( Rtl Klub) és Fejes Tamás / Fotó: Pogonyi Nóra

 

Fotó: Pogonyi Nóra

Kurucz Róbert (Petőfi TV) / Fotó: Pogonyi Nóra

A zenekar dobosa egy rövid interjút is adott nekünk - Fejes Tamástól többek közt azt is megtudtuk, hogy a következő időszakban mire készül a Tankcsapda. Azt mondta, ez az év teljes egészében Lukács László születésnapjáról szól, ahogy ő fogalmazott, az énekesnek "ünnepi éve van", ami egészen december 31-ig tart majd. Közvetlenül utána pedig elindul a Tankcsapda jubileumi projektje, 2019-ben ugyanis 30 éves lesz a zenekar. Emellett szóba került a dobos nagy szenvedélye: a motorozás is, illetve a budapesti Metallica koncert, ahol a közönség nagy meglepetésére elhangzott egy Tankcsapda-dal. Fejes a Metallica akciója kapcsán sejtelmesen megjegyezte: "Annyi titkot elárulhatok neked, hogy itt nincs vége a sztorinak."

A beszélgetés itt visszanézhető:

Fotók: Pogonyi Nóra

Hozzászólások