Screenshot_694

Dokumentumfilm készül a The Prodigy történetéből

A rajongók számára végre örömhírrel jelentkeztek a The Prodigy tagjai: közösségi oldalukon jelentették be, hogy dokumentumfilm készül a banda történetéből.

Annak idején az egész zenei világot megrázta a tragédia híre: 2019 márciusában elhunyt a The Prodigy ikonikus tagja, Keith Flint. A 49 éves énekes, aki jóideje depresszióval küzdött, a drogok, majd a vényköteles gyógyszerek rabjává vált, illetve nagy mennyiségben fogyasztott alkoholt, önkezűleg vetett véget az életének - felakasztotta magát. Holttestére otthonában találtak rá.
.
A tragédia derékba törte a The Prodigy karrierjét. A brit bandáról, mely 1995 nyarától rendszeresen megfordult Magyarországon is, azóta nem igazán lehetett hallani. Időnként persze megjelent néhány poszt a közösségi oldalukon, de egyelőre bizonytalan volt, hogy a másik két tag, Liam Howlett és Maxim mihez kezdenek. Tavaly ugyan belengették, hogy folytatják a zenélést, társuk emlékére egy új album készítéséről is felreppent a hír, de konkrétumokat még nem jelentettek be a tagok.
.
Legfrissebb bejegyzésükben azonban végre lerántották a leplet az egyik tervükről: az Instagram-oldalukon közölték, hogy dokumentumfilmet készítenek a The Prodigy történetéből, elhunyt frontemberüknek, Keith Flintnek dedikálva. A munkára Paul Dugdale rendezőt kérték fel, akivel már korábban is dolgoztak a tagok - ő jegyzi a 2011-es World's on Fire koncertfilm mellett a 2009-es Omen és a Take me to the Hospital, továbbá a 2008-as Invaders must die című dalok klipjét is.
.

Hogy mi lesz a címe és pontosan mikorra várható a dokumentumfilm érkezése, arról egyelőre nincsenek információk. A bandatagok annyit írtak a közleményükben csupán, hogy Keith Flint elvesztése óta most érzik elérkezettnek az időt arra, hogy elmeséljék a történetüket. A film a zenekar kaotikus, illetve zavaros sztorija lesz, vagy csak egyszerűen a testvérek története, akiknek az volt a küldetése, hogy zajt csapjanak, feltüzeljék az emberek lelkét és ferrobbantsák a hangosító berendezéseket világszerte. A zenéjükhöz hasonlóan egy kompomisszumoktól mentes, nyers és őszinte alkotást ígérnek, amit elhunyt barátjuknak dedikálnak majd.

Hozzászólások