Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert

Alice Cooper elhozta a pokol melegét - a Fezen színpadán lépett fel a rock ikon - fotók

Huszadik alkalommal nyitotta meg kapuit Székesfehérváron a FEZEN Fesztivál. A négynapos eseményre a jubileumhoz méltó programokkal készültek a szervezők – a neves hazai előadók mellett több külföldi sztárvendég - köztük Alice Cooper, a House of Pain, a Scooter, az Ignite és a The Offspring csapata is helyet kapott a fellépők között.

Szerdán kezdődött a Fezen Fesztivál, mely immáron huszadik alkalommal várja a zenekedvelőket a székesfehérvári MÁV-pályán. Az augusztus 2. és 5. között zajló eseményre a korábbi évekhez hasonlóan most is több világsztárt hívtak a szervezők, rögtön a második napon például Alice Cooper koncertezett a Fehérvár Nagyszínpadon.

PBN_2473

Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Cooper az egyik legerősebb név az idei fellépők között – több mint 40 éves pályafutása során közel 60 millió lemez eladásával büszkélkedhet. A festett arcú rock ikon, aki Paranormal címmel július végén jelentetett meg új albumot, utoljára 20 évvel ezelőtt járt Magyarországon. Augusztus 3-án is egy rá jellemző horrorisztikus elemekben gazdag show-val őrjítette meg a közönséget.

Alice Cooper / / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Alice Cooper / / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

A Fezen második napján, illetve a Cooper-koncerten mi is ott voltunk - Pandur-Balogh Fruzsina és Pandur-Balogh Norbert számolt be az eseményről.

Tavaly év végén érkezett a hír, hogy Alice Cooper 20 év után ismét Magyarországra látogat és augusztusban a jubileumi Fezen Fesztiválon lép fel. Kicsit kételkedve indultunk a rendezvényre, nem tudtuk, mit várhatunk egy 60-as évei végén járó rock-show legendától - főleg ebben a pokoli hőségben, ami a közönségnek is nagyon megterhelő. Azon gondolkodtunk, hogy vajon életünk egyik legmeghatározóbb koncertélményével, vagy kissé csalódottan, ám boldogan térünk majd haza, hogy végre láthattuk élőben Alice Coopert.

Mikor megérkeztünk, a Captain Morgan Kert színpadán már elkezdődött a buli - egy kiváló magyar banda, a VoluMen indította az aznapi élménysorozatot.

VoluMe / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

VoluMen / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Kora délután a tavaly alakult NAZA tartott "nyilvános főpróbát" a fülledt Petőfi Sátorban. Ki ne ismerné Szűcs Krisztiánt (Heaven Street 7) és Mező Misit (Magna Cum Laude), akik hozván a sajátos stílusukat andalgós balladáikkal, őszinte szövegeikkel rabolják el a közönség szívét.

NAZA / / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

NAZA / / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

NAZA - Mező Misi / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

NAZA - Mező Misi / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

A nagyszínpados buliknál már a tömeggel is számolni kellet. Nagyon sokan voltak kíváncsiak az Oroszországból érkező Russkaja csapatára, akik rendesen feldobták, illetve megmozgatták  közönséget.

Russkaja / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Russkaja / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Ősmetál, erő, pózoló gitárosok, egy szóval Saxon - ők csaptak a húrok közé 21.30-tól  a Fehérvár Színpadon. Eszméletlen mindaz, amit aznap este kaptunk tőlük - slágerek slágerek után. Peter "Biff" Byford ennyi idősen is nagyon egyenletesen énekelt - a fesztiválon (meg egyébként is) a kötelező koncertek egyike volt.

Saxon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Saxon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Saxon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Saxon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

A Saxon koncertje után Alice Cooper következett. A show kezdetén az énekes hipnotikus szemeit ábrázoló ponyvára szegezte mindenki a tekintetét, elindult egy rövid intro és mire észbe kaptunk, Cooper már egy fekete lepelben sétált felénk, miközben szikrákat hányt a színpad. Mikor felhangzott a Brutal Planet című szám, mindenki elkezdett a színpad felé nyomulni, hogy minél többet láthasson a mesterből és telefonjaival dokumentálhassa az eseményeket.

Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Korábbi kétségeim hamar szerte szálltak, Alice és zenekar 100%-osan odatette magát - őrületes showt varázsoltak a színpadra, tényleg csodálatos volt. A pengetők, a dobverők, és Alice sétapálcái is hamar gazdára találtak a közönség sorai közt, miközben egymás után következtek a klasszikus slágerek, mint például a No more Mr.Nice guy, vagy a Poison - utóbbit mindenki ordítva énekelte, még az is, aki nem feltétlen miattuk érkezett aznap a rendezvényre. A klasszikussá vált showelemek sem hiányoztak - a Feed my Frankenstein cím szám közben Coopert démoni segédei elektromos műtőasztalra kötözték, majd egy hatalmas szikrázást követően elnyelte a füst. Később egy óriás méretű szörnyként bukkant fel újra, riogatva a zenészeit és a nézőket is. A kényszerzubbony is felkerült rá, megvolt a kötelező lefejezés és megannyi kosztümcsere.

csz

Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Phography

Alice feleségét, Sharont is ki kell emelni, aki a játékládájából felbukkanva végig közreműködött a koncert alatt. Nem utolsó sorban pedig korunk legjobb női gitárosát, Nita Strauss-t, is fontos megemlíteni, aki a szólóival és az energikus játékával szabályosan lenyűgözte a közönséget. A koncert végén a Schools out című számmal buborék és konfettiesőben búcsúztak a magyar rajongóktól Alice Cooperék.

Alice Cooper és Sharon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Alice Cooper és Sharon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Nita Strauss / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Nita Strauss / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

A Harman Színpadon mindeközben egy teljesen más stílusú sztárcsapat, a House Of Pain lépett fel - egy ugrálós, csapatós, igazi klasszikus rap formáció, profi zenészekkel a háttérben. A pult mögött a Limp Bizkit-ből ismert DJ Lethal szorgoskodott, és miközben ment a buli, a zenészek folyamatos kommunikáltak a közönséggel. Everlast megkérdezte, tudjuk-e ki a legrégebbi gangsta rapper, majd válaszul magához vett egy doboz gitárt és lenyomott egy Johnny Cash számot - hát ki más?! A koncert végén pedig sok rajongó örömére a legismertebb szerzeményüket, a Jump Around című számot is eljátszották.

House of Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

House of Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

HouseofPain05

House of Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

A Fezen Fesztivál szombati napja is nagyon ütősnek ígérkezik, mikor is a Scooter mellett két kaliforniai együttes, a magyar származású énekessel működő Ignite és a The Offspring csapata is a húrok közé csap a rendezvényen.

Szerző: Pandur-Balogh Fruzsina, Pandur-Balogh Norbert

Szerkesztő: Pogonyi Nóra

Fotók: Pandur-Balogh Norbert / Northern Lights Photography

VoluMen / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography VoluMen / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Saxon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Saxon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Saxon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Saxon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Saxon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Saxon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Saxon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Saxon / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Russkaja / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Russkaja / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Naza / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Naza / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Naza / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Naza / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography House of Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography House of Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography House of Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography House of Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Houseof Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Houseof Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography House of Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography House of Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography House of Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography House of Pain / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper és Sharon / / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper és Sharon / / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Nita Strauss / / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Nita Strauss / / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Nita Strauss / / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Nita Strauss / / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper/ / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography Alice Cooper/ / Fotó: Pandur-Balogh Norbert - Northern Lights Photography

Hozzászólások