Jared Leto / Fotó: Pogonyi Nóra

A Jetlag is nagyon készült: ilyen volt a Thirty Seconds to Mars koncertje a Parkban - Fotók

Több sikeres fesztiválbuli után önálló koncertet adott Magyarországon a Thirty Seconds to Mars. Az amerikai zenekar július 23-án a Budapest Parkban lépett fel.

A Thirty Seconds to Mars nem először jár hazánkban – Jared Letoék játszottak már a Szigeten, a Volt és a Strand Fesztiválon is, ám önálló koncertet eddig még nem adtak hazánkban. Július 23-án végre erre is sor került: a Budapest Parkban lépett fel a zenekar, ahol aznap este a Jetlag melegítette előttük a közönséget. Molnár Tamáséknak nagy álmuk vált valóra azzal, hogy a TSTM csapatával állhattak egy színpadon, a formáció tagjai ugyanis már régóta szeretik és követik a banda munkásságát.

„Amikor megtudtuk, hogy Thirty Seconds to Mars koncert lesz a Parkban, rögtön eszünkbe jutott, hogy nagyon szívesen lennénk support előttük, hiszen gyermekkorunk egyik legmeghatározóbb zenekaráról van szó. Én már legalább ötször láttam a csapatot mindenféle formában - arénában és fesztiválon is. Egy előremutató, progresszív bandának tartom őket, akik azt gondolom, nagyjából hasonló zenei változásokon mentek keresztül az elmúlt 10 évben, mint én” – mondta Molnár Tamás, akit a Jetlag fellépése előtt sikerült elcsípnünk a Parkban. „Nyilván régóta benne volt már a levegőben, hogy mi játszunk előttük, de csak pár napja vált biztossá, úgyhogy elég komoly izgalmakkal telt az elmúlt néhány hét.”

Molnár Tamás, Jetlag / Fotó: Pogonyi Nóra

Molnár Tamás, Jetlag / Fotó: Pogonyi Nóra

Tamás ráadásul már korábban leszervezett egy barcelonai utat, azaz épp Spanyolországba indult, mikor megtudta, hogy ők lépnek fel Jared Letoék előtt. Az énekes a nyaralását félbeszakítva sietett vissza Budapestre - a koncert napján, hajnalban érkezett.

„Pásztor Anna mondta egyszer, hogy a Budapest Park az a hely, ahol egy estére világsztárnak érezheti magát minden magyar zenekar. Nyilván ehhez a helyszín adottságai azért nagyban hozzátesznek, azzal pedig, hogy én repülővel érkeztem a koncertre, méginkább közelítek az imént említett kategória felé” – viccelődött az énekes, aki szerint nagyon jó formában van a zenekara, a műsorukat rendesen kijárták már a nyáron, ennek ellenére az egészséges drukknál azért érthetően egy picit több izgalommal érkeztek aznap este a Parkba.

IMG_0438 (1)

Molnár Tamás, Jetlag / Fotó: Pogonyi Nóra

„Az ilyen bulik nyilván kicsit nehezebbek, mint azok a koncertek, ahova a mi közönségünk jön, de a visszajelzések alapján nagyon sokan örültek, hogy a Jetlag lesz az előzenekar” – magyarázta az énekes. „Nyilván van hasonlóság a stílusban, így a két zenekar közönségének korosztálya és érdeklődése is nagyjából ugyanolyan lehet.”

A Jetlag tagjai este 7-kor csaptak a húrok közé és tényleg mindent beleadtak - a zenekar energikus produkcióját pedig abszolút pozitívan fogadta a közönség.

A Jetlag prodikciója után este 20.20-kor az Up in the Air című slágerével kezdett a Thirty Seconds to Mars. Már az első számnál előkerültek a látványelemek: füst és konfetti, majd néhány felfújható gumiállatka is repült a tömegbe. A bandára eddig is jellemző volt, hogy a koncertet inkább egyfajta showba fordítsa át - az óriási gumilabdák is nagyon hamar előkerültek, amiket a rajongók aztán megállás nélkül, lelkesen dobáltak a fejük felett.

Jared Leto / Fotó: Pogonyi Nóra

Jared Leto / Fotó: Pogonyi Nóra

A színpadkép viszont elég minimál volt, egy hatalmas kivetítő szolgáltatta a hátteret, ami hol narancssárga, hol vörös, illetve más színekre váltottám a közönség így is maximálisan elégedettnek tűnt - a műsor abszolút slágerekből állt, amit a Jared Letoval együtt ordított a tömeg. Az est folyamán az énekes kétszer is invitált rajongókat a színpadra - először a viszonylag új, Rescue me című számnál még csak néhányan mehettek fel mellé, ám a végén, a Closer to The Edge című dalnál már csaknem a fél színpadot elfoglalták a fanok, akik szó szerint megküzdöttek azért, hogy őket emeljék át a biztonsági őrök a kordonon.

 

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Galéria - Pogonyi Nóra

Hozzászólások