chris-cornell-645x366

Újabb neves fellépők csatlakoztak a Chris Cornell emlékesthez

Újabb nagyszerű zenészek és egy ismert újságíró is csatlakozott azokhoz az előadókhoz, akik június 23-án az A38 Hajón egy nagyszabású emlékest keretében búcsúznak a Soundgarden tragikusan hirtelen elhunyt énekesétől, Chris Cornell-től.

A Soundgarden május 17-ei detroiti fellépése után az együttes énekese, Chris Cornell öngyilkos lett. Halálával a zenésztársadalom a Seattle - grunge és rocktörténelem egyik legnagyobb alakját veszítette el. Magyarországi tisztelői június 23-án, az A38 Hajón búcsúznak a legendától, a Grungery - Sound of Seattle szervezésében megvalósuló „No one sings like you anymore” névre keresztelt emlékesten.

Az eseményhez már eddig is rengeteg olyan fantasztikus zenész és publicista csatlakozott, akinek személyesen is sokat jelent Chris Cornell zenei hagyatéka. A fellépők sora most újabb nagyszerű művészekkel és egy ismert újságíróval bővült, Mátyás Attila (F.O. System), Csányi Szabolcs (Black-Out), Csányi Zoltán (Black-Out), Bella Levente (Audioshake), Várhidi Adrián (Alone In The Moon), valamint az Index munkatársa, Varga Attila (Sixx) személyében.

Layout 1

„A ’90-es évek legelején, az akkori MTV-n láttam és hallottam először a Soundgardent. A dal a Black Hole Sun volt. Izgalmas, újszerű zene, és benne egy hihetetlenül jó énekes. – mondja Mátyás Attila (F.O. System, MAB, Sex Action), hangsúlyozva, hogy Chris Cornell kiemelkedő hangja és egyénisége mindenki számára meghatározó volt a rock világában.

„Chris Cornell maga volt egy korszak. Nem múló divat, hanem egy mély lelkű, érzékeny dalszerző és énekes, aki már pályája elején is kiemelkedett a grunge zenekarok tagjai közül” – az Audioshake frontembere, Bella Levente sosem hitte volna, hogy ilyen hamar eljön a pillanat, amikor össze kell foglalni Cornell munkásságát. – „Ikon volt. Legenda lett. Őrizzük tőle, amit lehet." – teszi hozzá.

Csányi Szabolcs (Black-Out, Foo Lighters, AB/CD) szintén mély megrendüléssel fogadta a Soundgarden énekesének halálhírét. „Ilyenkor döbben rá az ember, hogy milyen csodák részesei lehetünk a zenéjüket ismerve” – mondja a gitáros. Testvére, Csányi Zoltán (Black-Out, Roy & Ádám Trio, Piknik Park) azt is elárulta, hogy nemrég egy koncerten teljesen meghatódott, mikor egy olyan dalt adott elő, amit korábban Chris Cornell is énekelt.

Várhidi Adrián, az Alone In The Moon énekese, aki szerint Chris Cornell mindent magában hordozott, ami a zenében és a művészetben szerethető, úgy fogalmazott: „ahogy rajta keresztül emberek millió kaphattak erőt abban a tudatban, hogy nincsenek egyedül, most kötelességünk kiállni és azt mondani: "végre megnyugodhatsz, bárhol is vagy, amit adtál nekünk, az halhatatlan."

A június 23-ai rendezvényen koncertek, vetítések, színpadi beszélgetések, továbbá egyenesen Seattle-ből érkező videóüzenetek elevenítik majd fel Chris Cornell életútját és munkásságának legfontosabb mozzanatait, hogy a közös megemlékezésen túl egy valóban teljes és megnyugvást hozó élményt kapjanak a résztvevők, a szervezők és a fellépő művészek egyaránt.

Korábban meghirdetett zenészek és publicisták:

Galambos Dorina (River Of Lust, Mrs. Columbo), Kövi Lóránt (Flop), Ormai Bertold (Basement, Stone Pilots), Pálinkás Tomi (ex-Isten Háta Mögött, Tej), Székely Marci (Ozone Mama, Superunknowns), Tanka Balázs (Kaldera, Turbo), Vörös András (Ørdøg, ex-Superbutt), Basement, Flop, Superunknowns, Erdős Szabolcs (River Of Lust), Sipos Andris (Strong, Deformity, NUKE) Stumpf András (ex-Flop), Szabó Attila (Caught the Flow, ex-Soundshine), Lénárd László (HammerWorld), Uzseka Norbert (HammerWorld), Draveczki-Ury Ádám (Shockmagazin), Pintér Miklós (Grungery-Sound of Seattle), Tresó T Tibor (KultPresso - a Lánchíd Rádió törzsasztala)

Újonnan csatlakozó fellépők:

Mátyás Attila (F.O. System, MAB, Sex Action)

Csányi Szabolcs (Black-Out, Foo Lighters, AB/CD)

Csányi Zoltán (Black-Out, Roy & Ádám Trio, Piknik Park)

Bella Levente (Audioshake)

Várhidi Adrián (Alone In The Moon)

Varga Attila Sixx (Index)

A részletes program, illetve további információk az esemény Facebook- oldalán olvashatók.

 

Hozzászólások