BPR20_PIKNIK_Los Orangutanes_Wilhelm Laura 3

Szabadtéri koncertekkel várja a belvárosban a közönséget a Budapest Ritmo Piknik

Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott nívós Budapest Ritmo járványbarát újragondolása, mely október 9–10. között három helyszínen 15 ingyenes, szabadtéri koncerttel várja a közönséget.

A Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téren várja az érdeklődőket október 9-10. között a Budapest Ritmo Piknik. A rendezvény szervezői 15 ingyenes koncerttel is készülnek. A város legnagyobb világzenei koncertsorozata az eddigi legerősebb, kizárólag hazai előadókból álló line-upjával érkezik az eseményre, mely a felfedezések és újrafelfedezések, a kötetelen zenehallgatás ünnepe, ahol az ősz utolsó meleg napsugarai mellett, vírus-szorongás nélkül élvezhetjük a hazai világzenét.

"Bringásokat és kisgyerekeseket, környékbeli piacra járókat és home office-ban dolgozókat mind várunk, hogy a szabadban, igazán különleges koncerteket hallgathassanak meg”  - mondta Marton Sára, a Budapest Ritmo Piknik projektmenedzsere.

A Rákóczi téren pénteken a Common Vibes mentoráltjai, a Várkonyi Csibészek zenélnek, utánuk Sena Dagadu afrobeat szólókoncertje várható. Szombaton a Rákóczi téren a ¡Nosnach klezmer-chansonja, majd Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomduója hallható, őket a Los Orangutanes, a kelet-európai cumbiazenekar követi majd.

A Millenáris parkban pénteken a világzene nagydíját, a WOMEX Életműdíjat idén megkapó Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi, majd a Csángálló zenekar lép fel, szombaton a bulizenét az Etnorom biztosítja, igazi kuriózumként pedig a görög–magyar Meybahar és az ethnojazz méltán világhírű hazai képviselője, a Borbély–Dresch Quartet ad most először piknikkoncertet.

Lakatos Mónika Mazsi

Lakatos Mónika, Rostás Mihály Mazsi / Fotó: Janez Marolt

Végül, de nem utolsó sorban, a Hunyadi téren pénteken a Branka Trio szerb–magyar népdalperformanszát és a Meszecsinka pszichedelikus folkját, szombaton pedig a Le Rom és a Romano Drom cigányzenekarok tánczenéjét lehet meghallgatni. Itt lép fel október 10-én reggel gyerekeknek szóló mesekoncertjével Paár Julcsi Hangolója is.

BPR20_PIKNIK_Paar Julcsi_c_Galaan Geza

A koncertek mellett várnak a klasszikus piackaják, a környéki éttermekben, a kiskocsmákban pedig grasztrósabb élményeket gyűjthetnek az érdeklődők néhány nyárzáró, őszindító fröccs kíséretében.

------------------------------------

A Budapest Ritmo Piknik a város legnagyobb világzenei fesztiváljának vírusbarát, kültéri variációja, amit 2020-ban ötödik alkalommal, most rendhagyó körülmények közt rendez a szervező Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. A Budapest Ritmo Piknik koncertjei ingyenesek. A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

További infomáció: https://www.budapestritmo.hu

/ Nyitókép: Los Orangutanes/ Fotó: Wilhelm Laura

Hozzászólások