Screenshot_384

Meghalt Eddie Van Halen

65 éves korában legyőzte a rák Eddie Van Halent. 

A Van Halen együttes társalapítója hosszú évek óta torokrákkal küzdött. A TMZ azt írja, a legendás zenész kedden hunyt el a St. John's Kórházban Santa Monicán - a felesége, a fia és a testvére mellette voltak. Eddie az elmúlt 72 órában kemény csatát vívott az életéért, de az orvosok szerint már daganatos áttétek alakultak ki az agyában és más szerveiben is.

A zenész jó egy évtizede küzdött a rákkal: a TMZ forrásai megerősítették, hogy az elmúlt évben többször került kórházba, és kemoterápián is átesett. Az egykoron láncdohányos zenésznek egyébként volt egy furcsa elmélete, miszerint a szájában tartott fémpengető miatt alakult ki a torokrákja.

Eddie Van Halen 1972-ben Pasadenában alapította a klasszikus rockbandáját, testvérével és egyben dobosával Alex-szel, Michael Anthony basszusgitárossal és David Lee Roth énekessel. Míg a zenekar már elérte a hard rock szupersztár státuszt, Eddie a popkultúra ikonjává is vált, miután Michael Jackson „Beat It” című dalának 1983-as kiadásában ő játszotta az ikonikus gitárszólót. Minden idők egyik legjobb és legnagyobb hatású gitárosának tartották.

A legenda halálhírét a fia is megerősítette az Instagram-oldalán.

"Nem tudom elhinni, hogy ezt kell írnom, de az apám Edward Lodewijk Van Halen elvesztette a rákkal folytatott hosszú és fáradtságos küzdelmét. A legjobb apa volt, akit valaha kívánhattam. Minden pillanat ajándék volt, amit megosztottam vele a színpadon és azon kívül. Összetört a szívem, nem hiszem, hogy valaha felépülök ebből a veszteségből. Annyira szeretlek, apa" - olvasható a megosztott fotó mellett, amelyhez csak úgy özönlenek a részvétnyilvánítások.

 

Hozzászólások