Avicii

28 éves korában elhunyt Avicii

28 éves korában elhunyt a svéd világsztár DJ, Avicii.

Péntek délután Omán fővárosában, Maszkatban holtan találták a világ egyik legismertebb szupersztár DJ-jét. Tim Bergling, művésznevén Avicii 28 éves volt.

A fiatal DJ 2016-ban vonult vissza a fellépésektől, egészségügyi okokra hivatkozva. Évek óta voltak panaszai, beleértve az akut hasnyálmirigy-gyulladást, amit a túlzott alkoholfogyasztás okozott. 2014-ben az epehólyagját és a vakbelét is eltávolították. Hirtelen halálának körülményei egyelőre még nem ismertek.

"Mindnyájan elérünk az életünkben és a karrierünkben egy pontra, ahol megértjük, mi az, ami számunkra a leginkább számít. Nekem ez a zene-alkotás. Ez az, amiért élek, úgy érzem, azért születtem, hogy ezt csináljam" - olvashatók Avicii hivatalos oldalán a DJ tavaly közzétett sorai. "Múlt évben leálltam az élő fellépésekkel, és sokan azt gondolták, ennyi volt. De ez sosem jelentette az Avicii vagy a zeném végét. Ehelyett visszatértem arra a helyre, ahol mindez értelmet nyert - a stúdióba. A következő szakasz a nektek készített zenék alkotásának szeretetéről fog szólni. Ez valami újnak a kezdete. Remélem, legalább annyira élvezitek majd, mint én." 

Bergling 1989. szeptember 8-án született Stockholmban. Tinédzser korában kezdett el DJ-zni, az első kislemeze 2007-ben jelent meg. A nagy áttörést a 2010-es Seek Bromance című dal hozta meg számára, ugyanaebben az évben szerződött az EMI-hez. A 2011-es Levels című daláért Grammy-díjra jelölték, ahogy a 2012-es Sunshine című szerzeményért is, amit David Guettával közösen készített. Avicii True című debütáló albuma 2013-ban jelent meg - a korongon szereplő Wake Me Up sláger világszerte hatalmas sikert aratott. Felfelé ívelő karrerje mellett sajnos azonban az egészsége egyre inkább romlott. 2014 márciusában orvosi kezelésre szorult, több fellépést is le kellett mondania. Később dolgozott Carlos Santanával és a Coldplay együttessel is, majd 2015 októberében kiadta második, Stories című albumát. 2016 márciusában új dalokkal lépett fel az Ultra Music Fesztiválon, de 10 nappal később bejelentette, hogy abbahagyja az élő fellépéseket. Utoljára ugyanazon év augusztusában állt színpadra Ibizán. Ezt követően 2017-ben egy hatszámos EP-vel jelentkezett, amit a True Stories című dokumentumfilm követett, mely többnyire a visszavonulásáról szólt.

(Forrás: Variety)

A fiatal sztár DJ hirtelen halála az egész világot megrendítette. Barátai és kollégái, köztük elsőként Calvin Harris a közösségi oldalukon fejezik ki részvétüket Avicii családjának.

 


 

 

 

So Sad....... So Tragic. Good Bye Dear Sweet Tim. 💙 Gone too Soon. A post shared by Madonna (@madonna) on

 

 

 

 

 

 

  

TagsAvicii

Hozzászólások