Screenshot_237

Pótolnak a kanadai punkok: megvan a Billy Talent budapesti bulijának új dátuma - Pálinkát ne adjatok nekik!

Tavaly ősszel jelentette be a Budapest Park, hogy négy év után ismét elhozzák a Billy Talent zenekart. A koronavírus-járvány miatt azonban a június 14-ére, azaz épp ma estére szervezett bulit el kellett halasztani. Jó hír, hogy a banda jövőre pótolja a koncertet.

Kanada legnépszerűbb punkrock zenekara több mint 25 éve szállítja konstans a zúzós slágereket. A titok nyitja pedig valahol pont az állandóságban rejlik – a negyedévszázados fennállásuk alatt ugyanis tagcsere nem történt. Hosszú turnékon összekovácsolódott csapat idén a Budapest Parkban koncertezett volna, ám a koronavírus-járvány miatt hozott rendeletek okán el kellett halasztani a bulit. A banda pénteken a Facebook-oldalán jelentette be, hogy jövőre bepótolják az eseményt: 2021. június 6-án zúznak majd a magyar főváros egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén!

A zenekar egyébként korábban többször is járt hazánkban. Egyik legemlékezetesebb fellépésük a 2013-as VOLT Fesztiválon volt, mikor is az énekes, Ben a produkció alatt elárulta, hogy az egyetlen dolog, amit nem szeret Magyarországban, az a pálinka, ami szerinte ördögtől való. A tömeg persze azonnal elkezdte skandálni, hogy "Pálinka! Pálinka!", a vicces jelenet pedig természetesen a YouTube-ra is felkerült.

A zenekarról:

1993-ban Toronto külvárosában, egy katolikus iskolában négy tehetséges fiatal – nevezetesen Benjamin Kowalewicz, Ian D'Sa, Jon Gallant és Aaron Solowoniuk – úgy döntött, hangszert ragadnak és megalapítják a Pezz nevű zenekart. A formáció egészen 2001-ig működött, és bár az underground indie szcénában egyre ismertebbek lettek, az igazi áttörés váratott magára.

Egy jogi vita miatt nevüket ekkor Billy Talentre változtatták, és a szerencsés véletlennek köszönhetően megismerkedtek egy Jen Hirst nevű hölggyel, aki hamarosan a Warner lemezkiadóhoz szerződtette őket. Mindeközben zenéjük a keményvonalas punkrock felé vette az irányt, ez viszont nagyon jól állt a srácoknak. Egyre több élő koncerten mutathatták meg féktelen energiájukat, 2003-ban pedig napvilágot látott első lemezük is. Körülbelül innentől számíthatjuk a mainstream sikereket a zenekar történetében – az albummal Kanada legrangosabb díját, a Junot is bezsebelték (sőt, rögtön kettőt), kanadai turnéjukra pedig hamar elkapkodták a jegyeket. De nem csak hazájukban lettek egycsapásra kedvencek – második lemezük például Németországban is a slágerlisták élén landolt, és világszerte 700.000 példányt adtak el belőle. Ekkor már olyan zenekarok társaságában állhattak színpadra, mint a Rise Against, a My Chemical Romance vagy az Anti-Flag. Utóbbival később közös kislemezt is jelentettek meg Turn Your Back címmel.

A Billy Talent eddig összesen öt rendkívül sikeres albumot jelentetett meg – legutóbbi, 2016-os Afraid of Heights munkálataiban sajnos a sclerosis multiplex-szel küzdő dobosuk, Aaron Solowoniuko már nem tudott részt venni. De nem csak a zenekar tagjai közt alakult ki az elmúlt több mint 25 évben különleges kapocs, koncertjeiket ugyanis világszerte elkötelezett rajongók tömegei várják. Nem csoda tehát, hogy a Billy Talent immáron évtizedek óta járja a világot kifogyhatatlan energiával és féktelen örömzenéléssel. Jövőre pedig ismét Magyarország felé veszik az irányt, hogy egy hamisítatlan punkrock zúzással térjenek vissza június 6-án a Budapest Parkba!

/ Nyitókép: Budapest Park sajtó

 

Hozzászólások