Fotó: Pogonyi Nóra

A babázás mellett sem felejti el rajongóit a Sum 41 énekese: ezzel lepte meg őket a friss punk apuka

Március 1-jén jött világra a Sum 41 frontemberének első gyermeke, akit a friss apuka már meg is mutatott a közösségi oldalán. Bár az "új  szerep" miatt most eléggé elfoglalt, Deryck Whibley közben a rajongóiról sem feledkezik meg, akik a koronavírus-járvány okán jó hosszú időre koncertek nélkül maradtak. A kanadai énekes, akit egyébként zenekarával a STRAND Fesztiválra várnak augusztusban, különleges sorozattal rukkolt elő.

Nagy az öröm a Whibley családban: a SUM 41 énekesének március elsején megszületett az első gyermeke, egy tüneményes kisfiú, aki a Lydon Igby nevet kapta. A büszke apuka azonnal meg is mutatta a közönségének a csecsemőt, akivel most, hogy a koronavírus-járvány miatt nem lehet koncertezni, nagyon sok időt tölt.

"Helló! A nevem Lydon Igby és én vagyok a legújabb Whibley" - olvasható a fotó mellett, amit az Instagram-oldalán tett közzé kisfiáról a 40 éves énekes. 


View this post on Instagram

Hi my name is Lydon Igby and I am the new Whibley.

A post shared by @ deryckwhibley on

Bár érthető módon a babázás most az első, Deryck a rajongóit sem hagyja magára. Az énekes legújabb projektje egy speciális online sorozat: akusztikus verzióban mutat be régebbi Sum 41 dalokat a Mr. Biz stúdióból. A terv az, hogy a nótákat gitárral, illetve zongorával kísérve adja elő, a legújabb, június 13-án közzétett videójában viszont picit változtatott ezen és előre rögzített hangszeres játékra énekelte élőben a Blood In My Eyes című szerzeményt. Az eredmény egészen elképesztő.

Íme:

A zenekar hivatalos Facebook- illetve YouTube csatornáján közzétett akusztikus produkciókat mindenképp érdemes meghallgatni, és nem csak azért, mert egy punk zenésztől ez szokatlan. Whibley énekesi kvalitása megkérdőjelezhetetlen, főleg azok után, amit a 2017-ben elhunyt Chester Bennington emlékére rendezett eseményen nyújtott a Hollywood Bowl színpadán. Talán ő az egyetlen, aki ha nem is tökéletesen úgy, de a leginkább hasonlóan képes elénekelni a Linkin Park dalait, mint az elképesztően egyedi hangi adottságokkal rendelkező néhai frontember. Ezt az emlékkoncert után már többször is bizonyította - 2018-as Reading Fesztiválon például, ahol Mike Shinoda is fellépett, a Linkin Park multi-instrumentalistájával közösen adták elő a Faint című szerzeményt. Az erről készült felvételt április óta a Sum 41 YouTube csatornáján meg is lehet tekinteni:

Visszatérve a most aktuális akusztik-sorozatra: Deryck május 30-án, illetve 31-én tette közzé az első videókat, amelyeket a fent már említett Blood In My Eyes követett, legközelebb pedig június 14-én, 20-án és 30-án jelentkezik majd egy-egy újabb dallal. Az első felvétel egyébként egy jótékonysági műsor keretében került fel a banda Facebook-, illetve YouTube csatornájára, a mentális betegségekkel, szorongással, depresszióval küzőket segítve. Az énekes a produkciót megelőzően ennek kapcsán mondott néhány mondatot, többek közt, hogy mennyire fontos ezeket a problémákat felismerni, segítséget kérni, illetve támogatást adni azoknak, akik ilyen gondokkal küzdenek. Ezt követően a Catching Fire című nótával folytatta, amit akusztikus gitárral adott elő, a sorozat második epizódjában pedig, amit másnap osztott meg, az egyik legnépszerűbb Sum 41 dal, a Still Waiting került elő, ugyancsak gitárkísérettel. Hogy legközelebb melyik slágert hallhatjuk, egyelőre nem árulta el az énekes, akit egyébként a zenekarával együtt a Strand Fesztiválra vár a magyar közönség augusztusban. Remélhetőleg a koronavírus-járvány nem befolyásolja a programot, mert annak alapján, amit 2019 nyarán a Budapest Parkban produkáltak, elképesztő nagy bulira lehet számítani.

A tavalyi koncert beszámolóját, illetve fotógalériáját itt érheti el.

/Nyitókép: Pogonyi Nóra

Nézze vissza a korábbi akusztikus produkciókat:

Catching Fire

Still Waiting

 

 

 

 

Hozzászólások