zana jo

Meghalt Zana József

Hosszan tartó betegség után, március 2-án hajnalban elhunyt Zana József.

Március 2-án, hajnali fél 5-kor meghalt Zana József. Az acnews információi szerint a színész az utolsó hetét a Honvédkórházban töltötte - halálának hírét a lánya, Zita erősítette meg a portálnak.

„Egy ideje nagyon rosszul volt, éppen ezért költöztem haza néhány hónapja, hogy mellette tudjak lenni, és mindenben segíthessem" - mondta a lapnak Zana József lánya, hozzátéve: a színművész az utóbbi időben többször volt kórházban, mikor legutóbb kiengedték, még jó kedvű volt, de pár hete rosszabbul lett, hétfőn hajnalban pedig mindkét veséje leállt.  "A testvérem, Zoli borzasztóan fogadta, hiszen ő is nagyon szerette az édesapját. A búcsúztatóról még egyelőre nem tudok beszélni, friss ez az egész, nehéz ilyenkor bármit is mondani."

Zana József a Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában végezte színészi tanulmányait, majd a Vígszínház tagja lett. 1962-ben a Music Comedy Színházhoz került, 1964–1965-ben egy évadot játszott a Faluszínházban, majd a Békés Megyei Jókai Színház tagja lett. 1967–2002 között a Vidám Színpad és a későbbi Centrál Színház tagja volt. 1990-től rendezett is, illetve önálló show-műsorokkal is színpadra állt. 15 évig nem kihagyás után 2016-ban Kriszt László, a Kazán István Kamaraszínház vezetőjének meghívására fellépett egy musical-esten. A színész mindvégig újabb önálló esteket tervezett - a színpad volt a második otthona.

Zana József 81 éves volt. Nyugodjon békében.

(acnews)

Hozzászólások