szaxi

Meghalt Szaxi Maxi, a Hungária és a Dolly Roll legendás szaxofonosa

Hosszú betegeskedés után 67 éves korában elhunyt a Hungária és a Dolly Roll zenekar szaxofonosaként ismert Fekete Gyula, művésznevén Szaxi Maxi.

A zenész közösségi oldalán tudatta a családja a szomorú hírt: elhunyt a Hungária és a Dolly Roll legendás szaxofonosa - írja az Index.

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon Fekete Gyula, Szaxi Maxi, hosszú küzdelem után úgy döntött, hogy pihenni tér. Köszönjük, hogy megtanítottál bennünket szívvel élni és oroszlánként harcolni!" – olvasható a Facebookon.

Fekete Gyula neves zenész családból származott. Zeneművészeti Szakiskolát végzett Jazz tanszakon, majd a Hungaria együttes énekes-szaxofonosa lett, 1983-tól pedig a Dolly Roll zenekarban játszott. 2010 után főként külföldön dolgozott, luxushajókon zenélt. A zenész 2014-ben egy nyaki vérrög miatt a fedélzeten agyvérzést kapott - Mentőhelikopterrel szállították egy németországi kórházba, ahol életmentő műtéten esett át, utána mesterséges kómában tartották. Lebénult, beszédképtelen lett, egy időre a látását is elvesztette, és a veséje is leállt, ezért az egyik szervet ki is kellett venni. Később úgy tűnt, megindul a gyógyulás útján, egy vidéki klinikán is kapott kezeléseket - családja augusztus 21-én tudatta, hogy a Szaxi Maxi több éves küzdelem után végül feladta a harcot.

Nyugodjon békében!

Hozzászólások