Chris Cornell/ Soundgarden - Fotó: GettyImages

Meghalt Chris Cornell

Egyelőre tisztázatlan okok miatt szerdán este elhunyt a Soundgarden és az Audioslave énekese, Chris Cornell. A legendás zenész 52 éves volt.

Május 17-én, egyelőre tisztázatlan okok miatt elhunyt Chris Cornell. A Soundgarden és az Audioslave énekese aznap este Detroitban lépett fel, a Fox Theatre színpadán. A tragédia körülményeiről egyelőre nem lehet biztosan tudni, csak annyit, hogy hirtelen halálesetről van szó.

A Billboard.com annyit ír, a rendőrség megerősítette: éjfél körül kaptak segélykérő hívást az MGM Grand Casino Hotelből. Chris Cornellt a kiérkező egységek a fürdőszobájában fekve, holtan találták. A lap a wxyz.com információjára hivatkozva közli, hogy az énekes holttestét egy családi barát találta meg, akit Cornell felesége hívott a rocklegenda hogyléte felől érdeklődve.

 


Cornell zenei karrierje 1984-ben a Seattle-ben alapított Soundgarden-nel indult, mely a grunge mozgalom meghatározó zenekaraként vált világszerte ismertté. Az együttes 1992-ben Budapesten is fellépett, a Guns 'n Roses koncertje előtt. 1990-ben Cornell a szintén Seattle-ben, Andrew Wood (Mother Love Bone) halálának emlékére indított Temple of the Dog mellékprojekt alapítótagjaként a későbbi Pearl Jam zenészeivel is játszott. A fantasztikus, négyoktávos hangterjedelemmel rendelkező énekes a 2000-es évek elejétől már az Audioslave csapatát is erősítette, emellett szólóalbumokat is kiadott és filmzenékkel is foglalkozott karrierje során.

Chris Cornell a Slaves and Bulldozers című dallal zárta május 17-ei koncertjét Detroitban.

Nyugodjon békében.

Hozzászólások