geszti-peter-original-52279

'Maximálisra tekertem az alkotást' - Geszti Péter új dalokat írt és egy musicalt is befejezett

Noé címmel jelent meg Geszti Péter új dala, amelyhez egy animációs klip is készült. A dalszövegíró, énekes, reklámszakember azt mondja, alkotóként kifejezetten jó hatással volt rá a járvány miatti csendesebb időszak: új nótákat írt és egy musicalt is befejezett - szerinte muszáj "betárazni", hogy ha újraindul az élet, teljesen felkészült legyen.

Vadonatúj klipes dallal jelentkezett néhány nappal ezelőtt Geszti Péter: a Noé című szerzemény, amely az újrakezdésről szól, egy bájos animációs-kisfilmmel együtt került fel a YouTube-ra és pár nap leforgása alatt igen szép nézőszámot produkált. A járvány miatt a témája igen aktuális, függetlenül attól, hogy már jóval korábban, Geszti elmondása szerint két évvel ezelőtt rögzítették, azaz nem kifejezetten erre a helyzetre, hanem bármely világösszeomlásra ráhúzható.

"Olyan dalt akartam írni, ami arról szól, hogy ha összeomlik a világ benned vagy körülötted, akkor neked magadnak kell új világot teremteni. Nem lehet másra várni, mástól elvárni. Azt próbáltam meg elkapni, hogy minden ember számára más jelenti a világvégét. Van, akinek a szerelme elvesztése jelenti ezt, illetve egy fontos, nagyon szeretett ember halála. Másnak a mai helyzetben az jelenti a világvégét, hogy elveszíti a munkáját, vagy el kell költöznie. Sok ember számára sokféle jelentést hordozhat, aztán egyszer csak ránk robbant ez a járvány, és hirtelen mindannyian ugyanabba a helyzetbe kerültünk" - magyarázta a dalszerző-énekes az Euronews-nak adott interjúban. Hozzátette azt is, hogy ezt a számot igazából a saját élete ihlette. Volt néhány olyan éve, ami lelki értelemben elég nehéznek mondható, és pont a zene erejével, illetve zenésztársainak segítségével sikerült újra talpra állnia. Azt vallja, hogy az ilyen helyzetekben nem engedheti meg magának az ember, hogy elgyengüljön. Számára csodálatos érzés, hogy van családja, épp ezért ilyenkor a párja kezét fogva kell keresztüljutnia mindenen, olyan közeget teremtve, ami tele van szeretettel és alkotó energiákkal.

A karantén egyébként kifejezetten jó hatással volt rá: mivel nem kellett rohangálnia sehova, nekilátott dalszövegeket írni. Egy korábban megkezdett musicalt is befejezett, melyhez összesen 6-7 dalt írt, közben pedig magának is gyártott nótákat, így további 3-4 szerzemény született. Úgy érzi a karantén által sikerült maga körött egy nyugodt közeget teremtenie, amiben alkotni tud. Számára az ad inspirációt, ha a szeretteivel lehet - így ez az összezártság most neki egy nagyon értékes, érzelemdús együttlét. Épp ezért arra jutott, hogy a járvány után már nem szeretné úgy folytatni az életét, mint azelőtt. 

"A koronavírus megtanított, hogy mennyi mindent el lehet intézni egyszerűbben, mint korábban. Nem kell minden munkaügyi találkozót személyesen megtartani, mint korábban. Ha egy meeting megtartható online, akkor a későbbiekben is érdemes megspórolni a közlekedéssel elvesztegetett időt. A technológia már lehetővé teszi mindezt, és a technológiai óriáscégek már a járvány előtt is az orrunk alá tolták, hogy használjuk mindezt. Ráadásul egy videókonferencia hatékonyabb, mert kevesebb az udvariaskodás és a mellébeszélést, mindenki rögtön a tárgyra tér" - vélekedett. Azt is elárulta, hogy a járvány miatt több mint 30 eseményt kellett törölnie a naptárából, aminek nem csak az anyagi része volt fájdalmas, emellett nagyon hiányzik az interakció a közönséggel. "Az egy olyan energiacsere, ami feltölti az embert, bepörgeti, további alkotásra inspirálja. Egy állandó lelki és szellemi készenlétet hoz létre."

Arról, hogy mit tervez még ebben az évben, a következőket mondta az Euronews-nak:

"Most maximálisra tekertem az alkotást, betárazok a jövőre. Dalszövegíróként és producerként egyaránt. Nyáron tervezzük forgatni a Ha elfárad, viheti! című vígjátékot, aminek a forgatását le kellett állítanunk, de ennek az újraindításával is foglalkozom, hogy majd ha lehetséges lesz, startolhasson. A részletek kidolgozására most több időt tudok szánni. Ősztől remélhetően már lesznek koncertjeim, és ezekre is már készülök. Ha felemelkednek a rácsok, abban a pillanatban elkezdünk megint vágtázni!"

 

Hozzászólások