belau_logo2

UTAZNI HÍV A BELAU

Új dallal jelentkezett az első Magyar Klipszemle különdíjas formációja. A hozzá készített videó kapcsán elismerést kivívott Island of Promise számhoz hasonlóan a Belau ’Distant Bay’ című, vadonatúj szerzeménye szintén könnyed, tengerparti hangulatot idéz.

Kedves Péter egyszemélyes projektje az Island of Promise című bemutatkozó videóval tűnt fel a zenei életben. A dalhoz készített klip kapcsán az első Magyar Klipszemlén, melyről korábban mi is beszámoltunk, különdíjjal jutalmazták a formációt - azóta több rádió is játssza a szerzeményt, illetve számos külföldi médium illette pozitív kritikával a Belau-t. Kedves Péter nemrég új dallal jelentkezett, a korábbi irányt követve könnyed, tengerparti hangulatot idézve ismét.

"Az Island of Promise megjelenése óta rengeteg pozitív visszajelzést kapott a projekt. A Klipszemle különdíjjal jutalmazta munkánkat, emellett a HBO Aranyélet című sorozatának betétdalai között is helyet kaptunk. Remélem a Distant Bay is hasonló sikereket ér el. Folyamatosan új ötleteken dolgozom, már folynak a debütáló lemez munkálatai, lassan összeáll a zenekaros élő műsorunk is, illetve januárban érkezik egy remix ep az első dalból" – nyilatkozta Kedves Péter, a Belau megálmodója.

A Belau valóban izgalmas színfoltnak ígérkezik a hazai zenei palettán. A projekt világában az elvágyódás és az örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal, gondolatban távoli, egzotikus helyekre kalauzolva a hallgatót. A formáció új, Distant Bay című dalát, melyben ezúttal is Hegyi Dóri hangja csendül fel, a korábbihoz hasonló hangvételben fogalmazza meg, a közönséget a múltban történtek helyett a jelen megélésére buzdítva.

"A Belau üzenete egyszerű: próbáljunk meg kiszakadni a hétköznapi nyüzsgésből és igyekezzünk megélni a pillanatot. Ennek megfelelően a cél, hogy a zene hatására belső utazásra induljon a hallgató, olyan reményteli és napsütötte helyekre, ahol ki tud kapcsolni és képes meglelni a harmóniát." – mondta Kedves Péter.

Az élőben négyfős formációvá bővülő projekt első koncertjét január 27-én adja az A38 Hajón, az amerikai Com Truise társaságában. A Belau első koncept-lemeze, amely a mediterrán életérzést idézi, előreláthatóan 2016 szeptemberében lát napvilágot.

A Belau díjazott videoklipje:

Hozzászólások