gulyasgergely-361552

Kormányinfó: elmaradnak az augusztus 20-i programok, tűzijáték sem lesz

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón tájékoztatott a járványhelyzet miatt született újabb döntésekről.

Mindenki nagyon várta a Gulyás Gergely csütörtöki sajtótájékoztatóját, melyen a tömegrendezvényeket érintő korlátozások kapcsán is újabb információkat közöltek.

A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy a Szent István napi ünnepek a tűzijátékkal együtt elmaradnak - ha lesz rá mód, később pótolják majd. Továbbra sem lehet 500 fő felett zenés-táncos rendezvényeket tartani - július 29-én, az akkori járványügyi adatok alapján döntenek arról, hogy augusztus 15. után lesznek-e esetleg ennek kapcsán enyhítések. 

Miután a szórakoztatóipar a korlátozások miatt igen nehéz helyzetbe került, kidolgoznak egy támogatási rendszert a könnyűzenei élet résztvevői számára, amit - ha a mostani helyzet továbbra is fennmarad, augusztus 15-e után bevezetnek. 

Arra a kérdésre, hogy miért engedi a kormány a nagy nézőszámmal zajló futballmeccseket, ha a zenés rendezvényekre korlátozásokat szab, Gulyás Gergely azt válaszolta: a két esemény közötti különbség az alkoholfogyasztás, ami miatt egy koncerten annyira sem garantált a távolságtartás, mint egy focimeccsen.

Hozzászólások