bbbbbb

Eldőlt a nyári nagyrendezvények sorsa

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra részletes tájékoztatást adott a kijárási korlátozások enyhítése kapcsán, amit előző este Orbán Viktor bejelentett. A korábban betiltott rendezvények megtartására vonatkozóan is lesznek változások május 4-től.

Orbán Viktor a tegnapi kormányülést követően, szerda este videóüzenetben jelentette be, hogy május 4-től megváltoznak a kijárási korlátozás szabályai vidéken. Budapesten és környékén egyelőre nem. A miniszterelnök azt ígérte, minderről a következő napokban jelentik be a részleteket. Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra a szokásos csütörtöki, kormányzati tájékoztatójukon több rendelkezést is pontosított, köztük a nagyrendezvényekre vonatkozó korlátozást.

Hangsúlyozta: a kormány arról döntött, hogy fokozatosan, szigorú menetrend mellet újraindulhat az ország. Két szabály változatlan: az idősek biztonsága megmaradjon, és a területi különbségekre legyünk figyelemmel. A fertőzöttek 70 százaléka Budapesten és Pest megyében van, az elhunytak 70 százaléka csak Pest megyében. A korlátozó szabályok tehát Budapesten és Pest megye egyes járásaiban sem fognak változni!

Gulyás Gergely a sokakat foglalkoztató rendezvény-korlátozások kapcsán elmondta: augusztus 15-ig nem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani, ami nagyjából meg is pecsételte a nyári fesztiválok sorsát. Bár a nagyfesztiválok, mint a VOLT, a Balaton Sound, a Campus, az EFOTT vagy a Sziget Fesztivál még nem adtak ki közleményt arról, hogy az idei rendezvény elmaradna, a korlátozás miatt nem valószínű, hogy a tervezett időpontban meg tudják tartani a programokat. Ugyanez vonatkozik feltehetően a Budapest Park, a Budapest Aréna, a Barba Negra Track koncertjeire, illetve a Puskás Arénába tervezett Aerosmith bulira is.

A Bánkitó Fesztivál, illetve a FEZEN már korábban bejelentette, hogy idén biztosan nem tudják megtartani a tervezett időpontban a programjaikat. Közben a Fishing on Orfű augusztus végére szervezte át a rendezvényt.

Hozzászólások