Screenshot_232

Kórházba került az Omega billentyűse

Csütörtökön Benkő László rosszul érezte magát, ezért bement a kórházba. Az Omega billentyűsét másnap reggel már vitték is a műtőbe.

A 77 éves Benkő Lászlónak péntekre születésnapi partit szervezett a családja, az Omega billentyűse azonban csütörtökön rosszul érezte magát, másnap pedig a műtőbe került - tudta meg a Ripost. A portál azt írja, a daganatos betegség miatt korábban több orvosi beavatkozáson átesett zenész tüdeje bevizesedett és fulladni kezdett, saját lábán ment be a kórházba, ahonnan az orvosok már nem engedték haza. A történtekről Benkő fia számolt be a lapnak.

"Apu csütörtök délután érezte, hogy valami nincs rendben. Amikor lefeküdt pihenni, alig kapott levegőt. Szó szerint fuldoklott, ezért bement a kórházba, ahol azonnal benntartották. Kiderült, hogy súlyosan bevizesedett a tüdeje, ezért péntek délelőtt, pont a születésnapján már tolták is be a műtőbe és leszívták a folyadékot" - magyarázta Balázs, hozzátéve: apját rákötötték egy gépre, hogy kapjon elég levegőt. Azt mondja, bár mindez rutin beavatkozásnak számít, nekik ijesztő és egyben bosszantó is, miután tudomása szerint ez is azért történt, mert Benkőt korábban túlgyógyszerezték. "Most csak abban bízom, hogy gyorsan túl lesz ezen és hazaengedik. Az orvosok szerint ha sikerül az összes folyadékot eltávolítani, a későbbiekben ez már nem ismétlődhet meg."

Az Omega billentyűsénél 2017-ben májrákot diagnosztizáltak. Életmentő műtéten esett át és kemoterápiás kezelést is kapott, ami hatásosnak bizonyult. Később egy, a lábán talált rákos elváltozás miatt kellett megműteni. A zenész rendszeresen jár kontrollvizsgálatra, ám az utóbbi időben nagyon sok gyógyszert kellett szednie, ami miatt pár héttel ezelőtt belső vérzéssel került kórházba. Azóta az orvosok csökkentették a pirulák számát - erről a Blikknek nyilatkozott a zenész június elején.

Benkő Lászlóval néhány nappal ezelőtt a Tények plusz forgatott a születésnapja kapcsán, péntek reggel pedig, mielőtt a műtőbe került volna, telefonon nyilatkozott a stábnak az állapotáról. Az összeállítást itt lehet visszanézni:

/Nyítókép: Tények

Mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Hozzászólások