Screenshot_233

Nem igazán értjük a Zorall Sörolimpiát, ami mostantól Tábor

Jogi vitába keveredvén nevet kellett változtatnia a Zorall Sörolimpiának. Ez mind rendben is lenne, de miért éppen Tábor lett az új elnevezés?

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg augusztus végén a Zorall Sörolimpiát, már ha a koronavírus-járvány is úgy akarja. Az esemény kapcsán azonban idén némi változás történt: a szervezők közleményben tudatták, hogy a fesztivál nevét jogi vitába keveredvén meg kellett változtatniuk. A kommentekből kiderül, hogy az "olimpia" szó használatával volt probléma, ami miatt mostantól Tábor néven valósul meg a rendezvény. Hogy miért pont ezt a nevet választották, a döntnökök nem magyarázták meg - pedig akár szavazást is indíthattak volna az oldalukon, ezáltal jókora aktivitást generálva, és esetlegesen egy jóval kreatívabb elnevezést találva a fesztiválnak a jövőben, hiszen - ahogy az a kommentszekcióban "írva vagyon" - a vita már évek óta tart. Épp ezért az  "óriási hideg zuhanyt" sem értjük igazán. Ráadásul így a tizenhármas szám se stimmel, hiszen Tábor elnevezéssel ez lesz az első ilyen alkalom.

Azért az jó hír, hogy a Zorall Sörolimpiára előre megváltott jegyek a Tábor néven megvalósuló rendezvényre ugyanúgy érvényesek lesznek.

Íme a szervezők közleménye:

"Kedves Barátaink, Fesztiválozók! Június 5-én óriási hideg zuhany ért minket… Szóhasználatból eredő jogi vitába kerültünk, aminek okán azonnali hatállyal meg kell változtatnunk a fesztivál nevét. Az elmúlt időszakban hatalmas lelkesedéssel és munka tempóval álltunk bele a rendezvénybe, hogy augusztus végén 4 napon keresztül együtt bulizhassunk. Megnyugtatunk Titeket, hogy ez az új névvel egy cseppet sem fog változni. A megszokott színvonallal a Sör, a Sport, a Szerelem és a Rock n’Roll jegyében vár Titeket a TÁBOR Fesztivál." 

/Nyitókép: 2019-es Sörolimpia YouTube Felvétel

Hozzászólások