LinkinPark-MikeShinoda

Elindult az egyszemélyes turné: egyedül énekelt Linkin Park dalokat Mike Shinoda - videó

Május 12-én a KROQ FM zenei fesztiválján állt színpadra Kaliforniában Mike Shinoda. Az egyszemélyes fellépés volt a Post Traumatic Tour első állomása, ahol kiderült, a későbbiekben milyen produkcióra lehet számítani a szólókarrierbe kezdett zenésztől. 

A cikk megjelenésekor még mindig zajlik a 2018-as KROQ Weenie Roast zenei fesztivál, ahol Chester Bennington halála óta először láthatta a közönség Mike Shinodát színpadon. A Linkin Park-alapító zenész már korábban meghirdette a júniusban érkező lemezére épített Post Traumatic Tourt, melynek ez a kaliforniai rendezvény volt az első állomása.

Alig, hogy véget ért, Shinoda produkciója máris felkerült a YouTube-ra, így most már azok is láthatják, milyen dalok szerepelnek majd a "koncerteken", akik nem tudtak ott lenni az első show-n.

Mike a korábbi formációja, a pár éve újjáélesztett Fort Minor által jegyzett Welcome című dallal indította a "koncertet", majd a Good Goodbye és a Bleed it out című Linkin Park szerzeményeket adta elő úgy, hogy Bennington "részeit" is ő énekelte. Ezt követően az idén bemutatott About You című dalával folytatta a show-t, az Over Again szólószerzeményét pedig a Papercut című Linkin Park számmal egybegyúrva énekelte el. Az In The End című legendás Linkin Park slágert demo változatban szólaltatta meg, ennél már a közönség segítségét kérte, azoknál a részeknél, amelyeket Chester Bennington szokott előadni.  Ezután a Waiting for the End LP szám és a Where'd You Go című Fort Minor szerzemény egyvelege következett, majd a Crossing A Line szólószerzemény. A produkciót a Remember The Name című Fort Minor dallal zárta a zenész.

Mike Shinoda igazi hős, hogy volt bátorsága színpadra állni olyan dalokkal, melyeket Chester nélkül korábban soha nem adott elő, annak ellenére is, hogy biztosan tisztában van vele, ő nem tudja elénekelni azokat a részeket úgy, ahogy a Linkin Park egykori frontembere. Az előadás épp ezért a megszokott professzionalizmus helyett, inkább csak egyszerűen megható volt.

Itt visszanézhető:

Hozzászólások