Screenshot_206

Ütős dallal jelentkezett a Tankcsapda

Vadonatúj dalt mutatott be vasárnap este a Tankcsapda.

Plasztik József címmel debütált a Tankcsapda friss dala. Az új nóta, amely egy szöveges felvezetővel indul, a netes kommunikációt, illetve a médiát veszi célba, erősen bírálva a hírek igazságtartalmát, a véleményalkotókat, az emberek egymás között folytatott kíméletlen párbeszédét és ezek negatív hatásait. A leírás szerint a szerzeményhez egy klip is készül, amit július 26-án mutat be a zenekar.

"Mit olvasol? Mit nézel? Kinek hiszel? Valósággá vált, hogy valótlanságot közölhet bárki konkrét tényként rólad. Görgeted a hazugságot, a gyűlöletet, a rosszindulatot. Kommentelsz, de mire? Posztolsz, de miről? Véleményt alkotsz, de azt sem tudod, mi van mögötte. Csúsztatások, álhírek, a média meg irányít, használ és kihasznál, szaporodnak a gátlástalan tartalomgyártók. Te meg észre sem veszed, de ettől egyre keserűbb leszel. Hazudhat bárkiről bárki bármit, tényleg elhiszel bármit? Az „újságírók” (vannak kivételek), a „véleményhuszárok” (vannak kivételek), az arctalan senkik következmények nélküli ámokfutása és az emberek egymás közötti kíméletlen kommunikációja ihlette ezt a dalt. Ma már minden tett vagy vélemény gyűlöletet, irigységet szül, egyből rád fröcsögik a politikát. Ha véded magad és „visszaütsz”, magyarázkodsz. Hová vezet ez?! Az életünket senki nem irányíthatja, mi magunk alakítjuk azt. Gondolkozz Te is! Gondolkozzon Min-den-ki!" - olvasható a felvezetőben.

Bár több helyen azt írják, a kisfilmet Till Attila rendezi, információink szerint a műsorvezető egy másik, az "Ülj le mellém" című nótához forgatott videót a rockerekkel, ami a Road Movie-projekt részeként debütál októberben.

A Plasztik József című dalhoz egy animációs klip készül, amit Sidlovics Gábor jegyez. Aki esetleg nem tudná, a banda gitárosa elképesztő kézügyességgel rendelkezik - Sidi korábban egy rajzfilmstúdióban is dolgozott.

Íme a dal:

 

Hozzászólások