aws

Elhunyt Siklósi Örs, az AWS frontembere

Elhunyt Siklósi Örs, az AWS frontembere.

29 éves korában elhunyt az AWS frontembere, Siklósi Örs. A szomorú hírt a zenekar a Facebook-oldalán tudatta a közönséggel.
.

"Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk.

Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.

Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is.

Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt.

Öleljük a családot, a barátokat és mindenkit, akinek akárcsak a dalain keresztül, de volt szerencséje megismerni Örsöt.

Búcsúzunk tőled, barátunk, szerelmünk, testvérünk, fiunk, példaképünk, Örs, Te Csoda!"

Korábban az Onstage is megírta, hogy július elején az AWS közleményben tudatta, frontemberük egészségi állapota miatt 2020-ban nem vállal egyetlen koncertet sem a zenekar. A zenészek azt írták, Siklósi Örs lebetegedett, és mivel a felépülése hosszú időt vesz igénybe, meg kellett hozniuk ezt a döntést. A banda a raktárkoncert projektben is a frontember nélkül állt színpadra, vendégzenészekkel kiegészítve a produkciót.

Örs ezt követően november 27-én jelentkezett újra. Közösségi oldalán azt írta, hogy egyre jobban érzi magát és hamarosan elmeséli, mi történt vele pontosan. Ezt követően a zenekar december 31-én egy bizakodásra okot adó bejegyzést tett közzé a Facebookon, megelőlegezve, hogy hamarosan jó hírekkel jelentkeznek majd. Sajnos azonban nem így alakult, Siklósi Örs szervezete hosszú küzdelem után feladta a harcot.

Siklósi Örs 2006 nyarán alapította barátaival az AWS nevű modern metal zenekart. Első albumuk két dal kivételével még angol nyelven született, a következő lemezeiknél viszont már magyar nyelvre váltottak. A banda akkor tett szert országos ismertségre, amikor 2018-ban a Viszlát nyár című szerzeményükkel megnyerték A Dal című dalversenyt, így ők képviselhették Magyarországot a Lisszabonban rendezett Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a 21. helyen végeztek.

A formáció alapítása óta megjárta szinte az összes hazai klubot és fesztivált – játszottak a Szigeten, az EFOTT-on, Rockmaratonon, a RockParton, Pannónia Fesztiválon, a FEZEN-en, és a Campus Fesztiválon is, de külföldön is koncerteztek Romániában, Szlovéniában, Ausztriában, Németországban és az Egyesült Királyságban is.

Nemcsak a rajongók köreiben, hanem a szakmában is óriási elismerés övezte a csapatot, amihez sokat hozzátett Siklósi Örs személyisége.

Nyugodjon békében.

 

Hozzászólások