Photo: László Mudra http://www.mudralaszlo.hu - Rockstar Photographers

Elindult a szavazás - Marsalkó Dávid jelölésével a Sziget által támogatott zenei program is a legjobbak között van

A Superar Magyarország Zeneművészeti Alapítvány is bekerült 2020 legkiválóbb magyar kreatív teljesítményei közé. A gyerekek közötti esélyegyenlőséget elősegítő zenepedagógiai programot Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere jelölte a Highlights of Hungary 2020-as listájára, ahol az online szavazáson a közönségdíjat is elnyerheti.

A Highlights of Hungary egy non-profit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül összegyűjti és díjazza a Kárpát-medence példaértékű ötleteit, egyéni és társadalmi problémákra megoldást kínáló projektjeit. Céljuk, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzenek azok alkotói és alakítói köré.

A 2020-as év 55 kiemelkedő projektjét ezúttal is olyan közéleti személyiségek választották ki, akik a saját szakmájukban jelentős sikereket értek el. A jelölők között több korábbi nagykövet is szerepelt, de például Háfra Noémi, illetve Marsalkó Dávid személyében új belépőket is üdvözölhettek a soraikban. A Superar Magyarországot a Halott Pénz frontembere jelölte a Highlights of Hungary 2020-as listájára, ahol az online szavazáson a közönségdíjat is elnyerheti.

(Nyitókép: Mudra László / Rockstar Photographers)

A Superar Magyarország egy zenepedagógiai program, amely a közös éneklésen keresztül járul hozzá a gyerekek és fiatalok esélyegyenlőségéhez. Egy venezuelai zenepedagógus fogalmazta meg az alapelveit, Bécsből jött Magyarországra, Ózdon szerzett inspirációk alapján, egy balatoni kerti partin kipattant ötletből megszületve, a Sziget támogatásával.

Fotó: RockstarPhotographers

Fotó: RockstarPhotographers

A Superar Magyarország célja a kóruséneklésen keresztül önbizalmat, sikerélményt adni azoknak a gyerekeknek, akiknek erre a legkevesebb az esélyük a családi, szociális helyzetük vagy a származásuk miatt. A közös éneklés közösséget épít, ahol a jobbak nem elnyomják, hanem segítik a kevésbé ügyeseket, a gátlásosakat. A pedagógiai programon alapuló zeneoktatással olyan produkciót hoztak létre, ami önmagában is érték, nemcsak azért, mert hátrányos helyzetűeket karol fel. A Superar Magyarország mindenkinek tud nyújtani valamit: közösséget, tudást, pozitív erőt a gyerekeknek, valódi zenei élményt a közönségnek és hatékony programot a hazai zeneoktatásnak – ahogy azt Kodály Zoltán is elképzelte.

Photo: László Mudra http://www.mudralaszlo.hu - Rockstar Photographers

Photo: László Mudra http://www.mudralaszlo.hu - Rockstar Photographers

A Superar bécsi központtal, hét európai országban működik. Magyarországon a fesztiválszervező Sziget Zrt. támogatásának köszönhetően 2018-ban indulhatott el a zeneoktatás. Jelenleg három budapesti iskolában százhúsz gyerek énekel a Superar énekóráin diplomás zenepedagógusok vezetésével. 2020 őszén gitárzenekarral is bővült a zenepedagógiai program.

Fotó: Huszár Dávid

Fotó: Huszár Dávid

“Büszkék vagyunk rá, hogy 2019-ben felléphettünk a Művészetek Palotájában, a Nemzeti Galériában, a Sziget Nagyszínpadán negyvenezer fesztiválozó előtt, a Rendőrpalotában a BRFK kórusával közösen. A 2020-as járványhelyzet miatt több programunk is elmaradt, de számos tervvel, új produkcióval készülünk a jövőben, hogy minél több gyereknek adhassuk meg az együtt zenélés közös élményét” - mondta el Morvay Judit a Superar Magyarország alapítója és művészeti vezetője.

Highlights of Hungary szavazást ezen a linken érheti el: https://www.highlightsofhungary.hu/voting

Fotó: Huszár Dávid

Fotó: Huszár Dávid

Hozzászólások