AWS a színpadon / Fotó: Pogonyi Nóra

Váratlan bejelentés: lebetegedett Siklósi Örs, az AWS az összes idei koncertjét lemondta - Itt a zenekar közleménye

Közösségi oldalukon tudatták az AWS tagjai, hogy a frontemberük egészségi állapota miatt idén egyetlen koncertet sem vállalnak.

Rossz hírt közölt Facebook-oldalán az AWS zenekar. A zenészek a bejegyzésükben azt írják, hogy a banda énekese, Siklósi Örs lebetegedett, és mivel a felépülése hosszú időt vesz igénybe, ebben az évben nem koncertezik a zenekar.

„Keves Barátaink,

Az utóbbi napokban kiderült, hogy naívak voltunk, amikor azt gondoltuk, hogy ez az év már nem tartogathat semmi rossz hírt. Sajnos, Örs lebetegedett, és a felépülése elég hosszú időt fog igénybe venni, ezért most egy kicsit elvonul, hogy a zenekart körülvevő pörgésből kilépve, a gyógyulásra koncentrálhasson.

Senki ne essen pánikba, az orvosai megnyugtattak minket, a kezelése a lehető legjobb ütemben halad, minden rendben lesz, a legjobb kezekben van!

Emiatt sajnos az AWS 2020-ban már nem ad több koncertet, a meghirdetett bulikat lemondjuk, az eseményekben leírjuk a már megvásárolt jegyek visszaváltásával kapcsolatos részleteket. 2021-re már szervezkedünk és addig is mindenkit arra kérünk, hogy mellőzzük a találgatásokat, ne keressünk válaszokat, hanem helyette küldjünk pozitív energiát és sok sok szeretetet Örsnek hogy mielőbb újra együtt zúzhassunk veletek.

Megértésetek barátsággal köszönjük, AWS-ék” – olvasható a zenekar közleményében.

Örs egyébként májusban is orvosi kezelés alatt állt, amiről a Facebook-oldalán tájékoztatta a közönségét. Akkor azt írta, gyulladás alakult ki a szervezetében, ami az idegeire és a szemére is átterjedt, igen komoly problémákat okozva. Az énekes a veszprémi kórház neurológiai osztályára került, és miután kiengedték, eldöntötte, hogy visszavesz egy kicsit a tempóból, mert szerinte túlterhelte magát.

A májusi posztjában Örs az alábbiakat írta:

„Kemény heteket, de főleg napokat hagytam magam mögött. A karanténnal együtt az idegeimre, ezáltal a szememre is rámászott egy gyulladás, ami addig húzódott, hogy a bal szemem és szemhéjam nem mozgott már. Alapvetően elég pozitív csávó vagyok, mindig mindenben a jót keresem, a teherbírásom is viszonylag nagy, de az utóbbi időben egyszerre jött megannyi ömlesztett ótvar impulzus belém törte a bicskáját.

Nem azért írom most ezeket a sorokat, hogy sajnáltassam magam. Azért írom, hogy köszönetet mondhassak azoknak az ápolóknak, akik ebben a vészterhes egészségügyi rendszerben, potomnyi fizetésért mosolyogva, szeretettel és alázattal végzik azt a szociális munkát, amiért kicsit nyugatabbra nem csak anyagiakban, hanem társadalmi megítélésben is milliószor hatványozottabban díjjazzák őket.

Azoknak az elkötelezett orvosoknak, akik leépített, csonka betegosztályokat fenntartva, látnak el minden olyan beteget, akiket a jelen szituáció maximum az utcára dobna. Köszönöm a barátaimnak, akik nélkül már lehet, hogy nem lennék ilyen jó helyzetben; Józsinak, Ninának, családomnak, Roninak és Gellértnek, Fruzsiéknak és mindenkinek aki lélekben támogatott ezalatt az időszak alatt.

Úgy érzem, fontos ezeket most leírnom. Ugyanis azalatt az 5 nap alatt, amíg a veszprémi kórház neurológiáján feküdtem, úgy érzem kicsit visszataláltan ahhoz a ponthoz, ahol elvesztettem magam az utóbbi időben.

Sajnos, a határaink végesek, és akármennyire is azt hittem, hogy én mindent tudok egyszerre csinálni, rá kellett jönnöm, hogy a szervezetem nem így gondolja. Mostantól kicsit visszaveszek a tempóból, és kicsit átszervezem az életemet úgy, hogy végre megtaláljam az arany közepemet. Szerencsés vagyok, hogy így végződött, mert voltak elég aggasztó pillanatok is, azonban úgy néz ki, hogy a legnagyobb szarokat már kizárhattuk. Még hosszú a folyamat, mire kiderül, hogy mi okozta a bajaimat, de ha minden igaz, megmaradok. Vigyázzatok nagyon magatokra, vigyázzatok egymásra, becsüljük meg azokat, akik minden nap értünk tesznek áldozatokat.

U.I.: Egy kórház rendkívül impulzív környezetet biztosít borús AWS-dalszövegek írására. Hamarosan hallhatjátok is őket!” – olvasható a bejegyzésben.

Hogy az énekes mostani állapota összefüggésben van-e a korábbi betegségével, azt nem lehet tudni. Mindenesetre mielőbbi gyógyulást kívánunk Örsnek!

/Nyitókép: Pogonyi Nóra

 

Hozzászólások