Screenshot_59a

Breaking! Megérkezett az első dal a Linkin Park készülő albumáról - május 19-én jön az új lemez

Nem titok, hogy a Linkin Park hamarosan új lemezzel jelentkezik. A Los Angeles-i banda február 16-án osztotta meg az első dalt a készülő albumról a közönséggel. A Heavy című szerzemény az amerikai popénekesnő, Kiiara közreműködésével készült.

A zenekar gyökereihez visszanyúló The Hunting Party után, mely 2014 júliusában látott napvilágot, ismét új stúdióalbumon dolgozik a Linkin Park. A lemezt már most nagy várakozás és egyben találgatások előzik meg, főként a zenei stílusra vonatkozóan, a banda ugyanis nem titkolja, hogy ismét valami újszerűvel kíván előrukkolni.

Hogy az érdeklődést fenntartsák, a csapat fokozatosan csöpögteti az információkat a közösségi felületeken - hol egy sejtelmes kép, hol egy dalrészlet, élő bejelentezések és mögöttes tartalommal bíró bejegyzések jelennek meg a zenekar tagjainak Facebook, Instagram és Twitter oldalán. A promóciót most először a rajongók bevonásával végzik - a fanok közül országonként egy-egy nagykövetet kijelölve együtt terjesztik a híreket, melyek a csapatmunka által a megbeszélt időpontokban egyszerre árasztják el az internetes felületeket, jóval nagyobb hatást elérve így, mint korábban bármikor. Követőik érezhetően egyre nagyobb izgalommal várják az új kiadványt, pontosan azért, mert az ő nyelvükön, a jelen kor legfontosabb közösségépítő csatornáin keresztül szólítják meg őket. Ez a tudatosan felépített kampány, bármilyen lesz is az új album, biztos, hogy eléri a célját - a Linkin Parknak egy percig sem kell aggódnia a hamarosan induló turné miatt, mellyel elsősorban az új kiadványt népszerűsítik.

A számtalan rejtélyes üzenet után február 13-án a zenekar közzétette a készülő albumon szereplő Heavy című szerzemény dalszövegét és a lemez borítóját, mely Frank Maddocks munkáját dícséri. Az is kiderült, hogy az új dalt ezúttal egy amerikai popénekesnő, Kiiara közreműködésével készítik.

One more lights

One More Light / Linkin Park Album cover

Másnap exkluzív eseményt hirdetett a zenekar a Facebook-on, egy magyar idő szerint csütörtök estére tervezett élő bejelentkezésre invitálva a rajongókat. Február 15-ére az új dal kapcsán fokozatosan publikált rövid videók közül az utolsót is közzétette a banda, melynek megtekintésekor weboldaldaluk címében is változást fedezhettek fel a fanok: "One More Light" - ez jelent meg az URL sorában, mely nem más, mint a zenekar új albumának címe. Ezzel egyidőben a zenekar logója is megújult, egy hexagont formálva az emblémájuk köré:

16729481_10212077997851313_8449672187387288014_n

Brand New Linkin Park Logo

Február 15-én az is kiderült, hogy a Linkin Park új dala Mike Shinoda közreműködésével másnap, a KROQ FM hullámhosszán debütál majd Kevin & Bean Morning Show-jában, Los Angeles-i idő szerint reggel 7 órakor.  

Még a premier előtt megjelent egy interjú a Youtube-on - Mike Shinoda a The Zach Sang Show-ban beszélt a készülő lemezről és a Heavy című szerzeményről. A beszélgetés során Mike megerősítette, hogy az új album címe One More Light, és azt is elárulta, hogy május 19-én fog megjelenni. Elmondta, hogy ez az első olyan album, melyhez külsős írókat szerződtettek, többek közt Justin Trantert és Julia Michaels-t, és hogy azért a Heavy című dalt mutatják be először, mert ez a szerzemény képes leginkább reprezentálni a lemez egész anyagát. A nóta egyébként már elkészült, mire szóba került, hogy Kiiara énekeljen benne, rajta kívül összesen 30-40 zenésszel kerültek kapcsolatba az album munkálatai során. A dalszerzési technikáról Shinoda annyit mondott, hogy minden esetben a sztori született meg először, amit később megzenésítettek. A One More Light pedig nem csak az album címe, hanem egy nagyon fontos szerzemény is a korongon, melynek megírására egy barát halála inspirálta őket. Ez egy akusztikus dal, az egyetlen a lemezen, melyet csupán zongorával és gitárral szólaltatnak meg, ütőshangszerek nélkül. Saját szerepéről Mike annyit árult el, hogy ezen az albumon többet énekel és kevesebbet rappel, Chester vokáljától pedig egyszerűen mindenki eldobja majd az agyát.

A várva várt nóta lyric-videója már meg is érkezett a Linkin Park Youtube csatornájára, amit a magyar közönség élőben is meghallgathat majd június 27-én a soproni Volt Fesztiválon:

Mike - Zach Sang Show interjúja itt visszanézhető:

Hozzászólások