Screenshot_170

Belengették, hogy augusztus 15. után sem engedik a tömegrendezvényeket - Sőt további szigorítások jöhetnek

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerint nem lesz további lazítás a járványellenes intézkedésekre vonatkozóan. Mindez elsősorban az augusztus 20-i tűzijátékot és a nyár végi fesztiválokat érintheti majd.

Világgazdaságnak adott Palkovics László interjút, amelyben arra is kitért, hogy a kormány lát arra esélyt, hogy Magyarországon is megnő a koronavírus-fertőzöttek esetszáma, miután a környező országokban is ez tapasztalható. Az innovációs és technológiai miniszter szerint ebben az esetben a korlátozások egy részét vissza kell vezetni, persze nagyon fontos, hogy addig is mindenki betartsa az alapvető óvintézkedéseket, mint a távolságtartást, illetve az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a maszkviselést - írja a Magyar Narancs.

Palkovics közölte, hogy várhatóan nem lazítanak tovább a korlátozásokon, ami azt jelenti, hogy nem engedélyezik az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, sőt akár olyanokat is megtilthatnak, amelyeket korábban újból engedélyeztek.

jelen állás szerint augusztus 15-ig nem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényeket tartani Magyarországon. Gulyás Gergely vasárnap elmondta, hogy a szerdai kormányülésen döntenek az augusztus 20-ai programok megtartásáról vagy azok esetleges törléséről. Amennyiben nem lesz lazítás, az a nyári fesztiválok közül a későbbre tolt EFOTT-ot és Fishing On Orfűt, valamint a Strand Fesztivált, a Szegedi Ifjúsági Napokatés a Kolorádó Fesztivált is érinti.

Hozzászólások