TCLL

Kalifornia ismét szigorít: bezárják az éttermeket, a bárokat, a mozikat és a múzeumokat a járvány miatt

Miután vasárnap 8358 új koronavírus-fertőzést regisztráltak Kaliforniában, Gavin Newsom kormányzó azonnali hatállyal elrendelte a nyilvános beltéri szolgáltatóhelyek, többek között az éttermek, bárok, mozik és múzeumok bezárását az állam teljes területén - írja a Variety. 

Nem csillapodik a járvány az Egyesült Államokban: vasárnap 8358 új megbetegedést regisztráltak Kalifornia területén, ezért Gavin Newsom kormányzó ismét szigorításokat rendelt el. Egy sor beltéri szórakozóhelyet bezárnak: nem üzemelhetnek az éttermek, a bárok, a mozik és a múzeumok, de az állatkertek és a pincészetek sem.

"Ez a vírus nem fog mostanában eltűnni" - jelentette ki Newsom hozzátéve: kr arra gondolni, hogy a meleg, nyári hónapok megállítják a járványt és megszűnik a veszély. "Muszáj felelősen gondolkodva felismerni, hogy addig, amíg nincs oltóanyag vagy hatékony kezelés, a COVID-19 nem tűnik el." 

Newsom hétfőn Los Angeles mellett 29 megyének adta utasításba a fitness központok, istentsizteleti helyek, szépségszalonok és fedett bevásárlóközpontok bezárását. A kültéri üzlethelyiségeket és szolgáltatóhelyeket egyelőre továbbra is üzemeltethetik az állam területén - írja a cbnc.com.  Ugynezen a napon Los Angeles és San Diego bejelentette, hogy ősztől is a távoktatást alkalmazzák az iskolákban a koronavírus magas kockázata miatt a tanulók és a tanárok körében.

/Nyitókép: Pogonyi Nóra - TCL Chinese Theatre, Hollywood, Los Angeles CA

Hozzászólások