Photo: Anton Corbijn

A Depeche Mode show-jával indul a Groupamában a koncertszezon

Május 22-én koncerthelyszínként is debütál a Groupama Aréna - hazánk legmodernebb stadionjában aznap este a Depeche Mode áll színpadra telt ház előtt!

A márciusban megjelent Spirit című albumával érkezik Budapestre a Depeche Mode. A zenekar a Golbal Spirit turnéjának keretében május 22-én a Groupama Arénában koncertezik.

A várhatóan bő 2 órás show előkészületei és az építési munkálatok már május 17-én megkezdődnek, és négy napon keresztül zajlanak majd. Közvetlenül a show előtti napon technikai próbát tartanak, hogy a koncert napján már minden készen álljon a közönség fogadására. A produkcióban 70 magyar is közreműködik - legtöbbjük az építésben és a bontásban vesz részt, de lesz aki a fellépőruhákkal dolgozik, és olyan is, aki a konyhai személyzetnek segít majd.

9253BFC2-9D64-4156-8C90-32DAFE4367EA (1)

A kétszintes színpad több mint 500 négyzetméter alapterületű, a hátát pedig egy óriási led fal adja, amelyen a koncert nagy részében Anton Corbijn munkái egészítik ki a buli látványvilágát. Emellett stroboszkópot és füstgépeket is használ majd a zenekar. A zenekarral együtt összesen 70 fős utazóstáb a produkcióhoz szükséges felszerelést 11 kamionnal szállítja, de négy busz és öt kisbusz is a turné része. A csapattal saját szakács és konyhai személyzet is érkezik.

A banda öltözőjébe meglehetősen puritán berendezést kértek, csupán egy asztal székekkel, kanapé, teljes alakos tükör szerepel a listán az álló és asztali lámpák mellett. Nincs extra kívánság a frissítőkben sem: ásványvíz, gyümölcslé, tea, kávé, friss citrom, gyömbér, méz, illetve gyümölcstál és mandula lesz bekészítve az öltözőkbe, valamint 3-4 aktuális angol újság. A színpadra kizárólag ásványvizet kell elhelyezni. A csapatnak lesz egy külön pihenőhelyisége is, amelynek – a lehetőségekhez képest – csendesnek kell lennie, hangulatvilágítással és kanapékkal berendezve. A koncert napján egy sportmasszőr is készenlétben áll majd, ha a banda valamelyik tagjának szüksége lenne rá.

4D9C0BEA-A284-4D52-8656-7CCA3B36911E

A koncert napján várhatóan 17.30-kor nyitják meg a kapukat, a két előzenekar – a F.O.X és The Raveonettes – után a Depeche Mode bő 2 órás show-val szórakoztatja a közönséget. A turné első három bulija alapján a banda láthatóan jó formában van és egy igazán válogatott programmal készült, amely tartalmazza a legnagyobb slágereket és az igazi rajongói nyalánkságokat is, kiegészítve az új lemez dalaival.

A koncertre nem lehet behozni üveget, palackot, videókamerát, profi-vagy félprofi fényképezőgépeket, valamint esernyőt sem. Rossz idő esetén is kizárólag esőkabáttal lehet bejutni a stadionba. A bejáratoknál táska és ruha ellenőrzés is lesz. További információk: www.livenation.hu

Nyitókép: Anton Corbijn

Hozzászólások