Screenshot_939

Meghalt a ZZ Top basszusgitárosa

72 éves korában meghalt Dusty Hill, a ZZ Top basszusgitárosa.

Közösségi oldalán tudatta a ZZ Top, hogy elhunyt a legendás basszusgitárosuk, Dusty Hill. A 72 éves zenészt álmában érte a halál houstoni otthonában - írja a TMZ. Egyelőre nem tisztázott, hogy a történtek összefüggésben állnak-e azzal, hogy Hillnek nemrég a csípőjével volt probléma, ami miatt arra kényszerült, hogy a zenekar 2021-22-es Észak-Amerikai turnéját kihagyja. A zenészek erről július 24-én informálták Facebook-oldalukon a közönséget.

Akkor azt írták, a rettenthetetlen basszusgitárosuk, Dusty Hill csípőproblémái miatt egy kis időre visszatér Texasba, a koncerteken helyette Elwood Francis játszik majd. Azt is hozátették, hogy gyors felépülést várnak, és arra számítanak, hogy mielőbb visszakapják Hillt – írja a  Deadline.

Bár Dusty egyébként sem játszott volna, a tragédia miatt a banda törölte a szerda estére Simpsonville-ben meghirdetett koncertjét.

Dusty Hill 1969-es alapítása óta a ZZ Topban játszott, mint vezető basszusgitáros és másodvokalista, rajta kívül az alapító Billy Gibbons és Frank Beard a zenekar tagjai. Hill Gibbonséhoz hasonló megjelenése, a hosszú szakáll, a Stetson kalap és a napszemüveg az évek során védjegye lett a csapatnak. A formáció tagjai pályafutásuk alatt 15 lemezt készítettek, emellett válogatásalbumokat és egy koncertlemezt is kiadtak. 2004-ben a rock and roll halhatatlanjai közé választották őket. Bár 2012 óta nem jelentettek meg lemezt, továbbra is turnéztak a zenészek. A ZZ Topot a leghosszabb ideje eredeti felállással működő zenekarnak tartották.

.

Hozzászólások