logo-rock-in-rio-usa

ROCK IN RIO - LAS VEGAS!

Las Vegasba költözik 2015 májusában a brazilok világhírű zenei fesztiválja. A Rock in Rio, melynek Rio de Janeiro mellett korábban Lisbon és Madrid is már többször otthont adott, harmincéves fennállása óta először nyitja meg kapuit az Egyesült Államok területén.

A Metallica, a Linkin Park és a Deftones is fellép a brazil eredetű Rock in Rio fesztivál harmincadik évfordulóján, melyet 2015 májusában először rendeznek meg az Egyesült Államokban a szervezők. Az esemény összesen két hétvégén át (május 8-9., 14-15.) zajlik majd, az első két napot a rock, a második kettőt pedig a popzenének címezve debütál Las Vegasban a rendezvény.

A City of Rock névre hallgató fesztiválváros a Las Vegas Strip vonalán elhelyezkedő Circus Circus-tól északra épül fel és hat színpaddal, illetve három "rock utcával" várja a látogatókat egy összesen 85 ezer ember befogadására alkalmas területen.

A korábban említett együtteseken kívül további neveket is elárult a rendezvény alapítója, Roberto Medina, mikor néhány nappal ezelőtt kihirdette New Yorkban a fesztivál debütálását az Egyesült Államokban - most már biztos, hogy a No Doubt, Taylor Swift és John Legend is ott lesz az eseményen. Persze olyan híresztelés is szárnyra kapott, hogy Bruce Springsteen, aki egyébként 2013-ban már játszott a Rock in Rio színpadán, szintén feltűnik majd, de erről még nincs hivatalos bejelentés.

A Rock in Rio las vegasi hétvégéire már megvásárolhatók a jegyek a rendezvény honlapján.