QueenBudapest_00025

Koncertfilmekkel indít a Pólus Mozi a karantén után - Íme a felhozatal

Több mint 100 napos szünet után ismét megnyitja kapuit a Pólus Mozi!

Egyedülálló programmal várja a nézőket a tobb hónapos karantén után a budapesti Pólus Mozi. A filmszínház június 26-án nyitja meg kapuit és a Grand Opening akció keretében klasszikus koncertfilmekkel is készülnek: Jimi Hendrix, a Queen, a Depeche Mode és a Beatles moziját is meg lehet nézni majd!

Kedvcsinálóként íme a részletek a zenés alkotásokról, illetve, hogy mikor lehet látni azokat:

Jimi Hendrix Live at Woodstock 1969

színes, feliratos amerikai koncertfilm, 99 perc, 2012

Rendező: Michael Wadleigh, Bob Smeaton
Szereplők: Jimi Hendrix, Billy Cox, Mitch Mitchell, Eddie Kramer, Michael Lang

Vetítés: 2020. június 26. péntek 18:30

A világ legjobb gitárosának tartott, Jim Morrisonhoz hasonlóan mindössze 27-évesen elhunyt Jimi Hendrix azon a bizonyos augusztusi reggelen, a Woodstock Fesztivál hétfő reggelre csúszott zárókoncertjén olyan ismert dalokat játszott el, mint a Voodoo Child, a Hey Joe, a Purple Haze vagy a Foxy Lady, és előadta az amerikai himnusz, a Star Spangled Banner döbbenetes, igazán „hendrixes” változatát is. Az egykori koncert teljes egészében, eredeti formájában kerül a mozi közönsége elé, digitálisan felújított HD képpel és a legendás hangmérnők Eddie Kramer által 5.1-ben újrakevert hanggal. A koncertfilm első része egy különleges, archív anyagokból összeállított, kb. 25 perces dokumentumfilm lesz, ami betekintést nyújt a legendás Woodstock-i fesztivál kulisszái mögé. Megszólalnak a zenésztársak is, mint pl. Billy Cox és Mitch Mitchell továbbá Eddie Kramer hangmérnök és a Woodstock fesztivál fő promotere, Michael Lang. A dokumentumfilmes részt magyar felirattal vetítik.

Queen: Hungarian Rhapsody – Live in Budapest 1986

színes, feliratos magyar-amerikai koncertfilm, 90 perc, 2012

Vetítés: 2020. június 27. szombat 18:30, július 1. szerda 18:30

A Queen legendás, 1986-os budapesti koncertjéről készült filmben a koncert teljes felvétele mellett az együttes budapesti tartózkodása során készített jelenetek is vannak, például a megérkezés Budapestre szárnyashajóval, szentendrei és budapesti séták, gokartozás a Hungaroringen. A digitálisan felújított kép és hang fantasztikusan adja vissza a koncertet és előkészületeit: „Rendkívüli idők az együttes történetében” – fogalmazta a bemutatóra kiadott közleményében Brian May gitáros és Roger Taylor dobos.

Az 1971-ben alakult és Freddie Mercury 1991-es haláláig aktív Queen a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, világszerte körülbelül 170 millió albumot adott el. Az együttes utolsó, 1986-os turnéján 72 ezer néző előtt léptek fel a Népstadionban, a világhírű zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött. Emiatt aztán a budapesti stadionkoncert igazi mérföldkő volt. A koncert máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekelte a Tavasziszélvizetárasztcímű magyar népdalt, olyan ismert dalok társaságában, mint a Kind of Magic, I Want to Break Free, Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You.

 

Depeche Mode: Spirits in the Forest

feliratos, angol zenés dokumentumfilm, 83 perc, 2019

Rendező: Anton Corbijn
Főszereplők: Dave Gahan, Martin Gore, Andrew Fletcher
Magyarországi forgalmazó: Pannonia Entertainment

Bemutató: 2019. november 21.

Korhatár: 12

Vetítés: 2020. június 28. vasárnap 18:30, június 30. kedd 18:30

2017-2018-ban a Depeche Mode Global Spirit nevű turnéjával bejárta az egész világot, 115 koncertet adtak összesen több mint 3 millió néző előtt. Az együttes legújabb filmje, a művészi igényességgel rögzített és vágott Depeche Mode: Spirits in the Forest valójában több, mint koncertfilm: a Global Spirit turné legutolsó állomásán, a berlini Waldbühne erdőkkel körülölelt színpadán felvett, kirobbanóan energikus koncertjelenetek mellett egy személyes hangvételű dokumentumfilmes részeket is láthatunk, hat különleges Depeche Mode rajongó szülővárosából. Az ő megindító történetükön keresztül feltárul, hogy miként tudott a zenekar népszerűsége töretlenül növekedni közel negyven éve tartó karrierjük során, valamint megtapasztalhatjuk a zene nyelvtől, lakóhelytől, nemtől, kortól és körülményektől független közösségépítő erejét is, amely sokakat átsegített életük nehéz időszakain.

A lenyűgöző képi világú film díjnyertes rendezője, Anton Corbijn videoklip-rendezőként már 1986 óta dolgozik együtt a zenekarral. A DM mellett számtalan emlékezetes klip fűződik a nevéhez, többek közt a U2, Nick Cave and the Bad Seeds, Bryan Adams, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Coldplay zenekaroktól is. Új egész estés zenés filmjében nemcsak a Depeche Mode élő fellépések páratlan energiáját mutatja be a nézőknek, hanem azt is, hogy milyen hatást gyakorolt a rajongók életére az együttes zenéje.

The Beatles - A Hard Day's Night

feliratos, angol zenés film, 85 perc, 1964

Rendező: Richard Lester

Főszereplők: John Lennon, Sir Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr

Vetítés: 2020. június 29. hétfő 18:30

A Beatles legendás filmje digitálisan felújított, kitűnő minőségű HD képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal!

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani - már ha ez az eszement világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból. Richard Lester vakmerően korhű rock'n'roll vígjátéka beszabadítja a szárnyukat próbálgató gombafejeket a sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, vakbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe. Közben pedig feltárja túlélésük és sikerük titkát: pajkos rosszalkodás iránti kielégíthetetlen vágyukat és életigenlő mókafüggőségüket.

A belépő a koncertfilm vetítésekre egységesen 2500 Ft.

Bónusz zenés tartalom a nyitóhéten:

Bohém rapszódia - minden nap 18:00
(normál mozijegy ár)

További információk itt.

Hozzászólások