Budapest, 2018. február 24.
Az AWS zenekar, miután Viszlát nyár címû dalával megnyerte  A Dal 2018 televíziós versenyt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2018. február 24-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

"Nem felejtjük el sosem, honnan jöttünk" - így reagált a győzelemre az Eurovízióra készülő AWS zenekar

Közösségi oldalukon mondtak köszönetet támogatóiknak az AWS zenekar tagjai, akik hamarosan az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán bizonyítanak.

A Dal 2018 döntősei közül szombat este az AWS zenekar kapta a legtöbb szavazatot, így ők állhatnak színpadra majd Viszlát nyár című nótájukkal az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban. A győzelem a banda tagjait is meglepte, hiszen korábban nem volt rá példa, hogy metal együttes képviselje Magyarországot a nemzetközi versenyen - az eredméynhirdetés óta most először szólaltak meg a zenészek a közösségi oldalukon.

"Kedves Barátaink!

Ami tegnap történt, az jelenleg még felfoghatatlan. 12 éve azért kezdtük el a zenekart, hogy a saját zenénkkel, a saját gondolatainkat közvetítsük teljesen mindegy mekkora közönségnek. Tegnap egy olyan stílus tudott érvényesülni, aminek eddig senki nem adott teret, tegnap egy olyan szubkultúra mutatta meg, hogy létezik, amiről eddig hallani sem nagyon akartak. Ez nem a mi érdemünk, hanem a tietek kedves Barátaink! Ti voltatok azok, akik megmutatták, hogy valójában mennyien vagyunk! Ti voltatok azok, akik megmutatták, hogy szükség van itthon erre a zenére. Nagyon köszönjük! Megígérjük, hogy azt az értékrendet visszük ki Lisszabonba, amit együtt képviselünk, és megígérjük, hogy nem felejtjük el sosem, honnan jöttünk! Nagyon köszönjük mindenkinek a sok szeretetet, a sok szavazatot és a jó tanácsokat, nagyon köszönjük Nikinek, Ádinak, az AWS Crewnak, a csodás családjainknak, az öt varázslatos vokalistánknak: Édennek, Lucának, Palmirának, Kikinek és Bálintnak, nagyon köszönjük a barát zenekaroknak, hogy mellénk álltak.
Hamarosan jelentkezünk, most alszunk egyet!"

Az AWS győzelmét a Leander Kills is támogatta - miután kiderült, hogy a négyes-döntőbe nem jutottak be, Facebook oldalukon kérték a rajongóikat, hogy szavazzanak a metal csapatra.

Az eredményhirdetés után az épp Kaposváron zúzó Tankcsapda a koncertjét félbeszakítva, élőben gratulált közösségi oldalán keresztül az AWS tagjainak.

Az eredményhirdetés és az AWS produkciója itt visszanézhető:

Nyitókép: MTI - Bruzák Noémi

Hozzászólások