EDDA2

Dupla albummal jelentkezett az Edda Művek, márciusban az Arénában koncertezik a zenekar

Huszonkét dalt tartalmazó dupla lemezzel jelentkezett a márciusban Aréna koncertre készülő EDDA Művek. A „Dalok a testnek” és „Dalok a léleknek” című korongokat a MOL benzinkutakon lehet megvásárolni.

Három év után új albummal jelentkezett az Edda Művek. A csapat sorrendben 33. kiadványa a zenekar történetének második dupla lemeze, melynek két korongja ugyan tartalmilag különbözik, ám mégis kiegészítik egymást: a mély mondanivalók a lélekre hatnak, a gyors ritmusok pedig a testet forrósítják fel. A friss dalok közt lírai és lendületes rock számok is helyet kaptak.

A „Dalok a testnek” című korong 12 dala egyfajta kronológiát tartalmaz: a „33.” című dal a kezdetekről szól, a „Nem adom” című pedig a mostani időkre jellemző és elvárt hovatartozásunkról ad mértéket. A többi nóta az életünkről, életetekről szól, a zenekartól megszokott „Edda módon”.

A „Dalok a léleknek” című lemez 10 lírai dala közt két dinamikusabb hangvételű is szerepel – „Még a szél is”, „Mit kezdenél velem” –, melyeket a zenekar csak „dühös líráknak” nevez. Olyan szövegvilágot hordoznak magukban, a fájdalomnak olyan vetületét, amit Göme szerint csak ilyen formában lehetett megzenésíteni.

Edda_33_Dalokatestnek_Dalokaleleknek_borito

A kiadvány borítója is igazán különleges lett, képi- és színvilága azt a fajta szenvedélyt tükrözi, ami ma is jellemző a csapatra. Látványa magáért beszél, olyan színes vibrálást mutat, amit maguk az Edda dalok is tartalmaznak.

Eddásnak lenni életforma, egyfajta „összetartozás”. Ezt az érzést élheti át mindenki, aki részt vesz a 2018. március 10-i nagykoncerten, a Papp László Budapest Sportarénában. A meglepetésekkel tarkított két és fél órás koncerten elhangzik majd néhány új dal a dupla lemezről, de természetesen nem maradnak el a legnagyobb slágerek sem. A próbák gőzerővel zajlanak - az Arénában az Edda Művek nyitja a tavaszt!

EDDA1

Dalok listája:

Dalok a testnek

A 33.

Ki Mondja Meg

Pont Neked

Lazíts Haver

A Szív Kínjai

Elengedett Kézzel

A Hegyen Túl

Tetőtől-Talpig

Jó Vagy, Nagyon Jó Vagy

Nem Adom

Csak Játszunk

Piros-Fehér-Zöld

Dalok a léleknek

Ima

Isten Tenyerében

A Kék Madár

Még A Szél Is

Mit Kezdenél Velem

Karácsony

Közös Álmunk

Addig Szeretlek…

A Fájdalom

A Várakozás

Hozzászólások