green_day-620x412

DOKUMENTUMFILM A GREEN DAY-RŐL

A Vimeon keresztül már elérhető a Green Day-ről készített dokumentumfilm, melyet október közepén mutattak be az Egyesült Államokban. A Heart Like a Hand Grenade című mozi a színfalak mögé nyújt betekintést, felfedve, hogyan is készült az együttes American Idiot című albuma.

A dalok írásának és rögzítésének fázisait tárja elénk az a bő másfél órás dokumentumfilm, mely a Green Day-ről készült, az együttes 2004-ben megjelent American Idiot című albumának munkálatai során. A John Roecker által rendezett Heart Like a Hand Grenade című mozi, mely csaknem 300 órányi forgatott anyagból született, igazi különlegességnek számít, hiszen több mint 10 év távlatából nyújt betekintést a színfalak mögé, elénk tárva, hogyan is dolgoztak a stúdióban a zenészek a későbbi Grammy-díjas punk-rock operájuk dalain. Az American Idiot azóta multi-platinum státuszba került és óriási sikerű Broadway show-vá nőtte ki magát, hatalmas elismerést szerezve az alkotóknak. A film egy bensőséges és nosztalgikus visszatekintés arra az időszakra, mikor a banda tagjai, Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt és Tre Cool valójában már tisztában voltak azzal, hogy valami jót alkottak, csak azt nem tudták még, mennyire jót!

DVDB101_out

Az Abramorama, a Reprise Records és a Vimeo csaptával közreműködésben született Heart Like a Hand Grenade világpremierje október 9-én, a 38. Mill Valley Film Fesztiválon volt - korábban csak egyetlenegyszer, egy zártkörű rajongói esten vetítették le Hollywoodban. Ezt követően október 15-én több, mint 135 filmszínház játszotta egyszerre az Egyesült Államok területén - jelenleg a VimeoOnDemand oldalán keresztül ITT lehet megtekinteni. November 11-én több ország mozitermeiben is bemutatják majd a filmet, beleértve Ausztráliát, Kanadát, a Cseh Köztársaságot, Németországot, Olaszországot, Japánt, Mexikót, Oroszországot, Új-Zélandot, Spanyolországot, Angliát és Uruguayt - ugyanebben a hónapban pedig, egészen pontosan 13-án megkezdődik az alkotás digitális értékesítése, illetve a Reprise Records által DVD lemezen is megjelenik majd.

Heart Like a Hand Grenade - trailer:

Hozzászólások