IMG_9685

Apey and the Pea-től a Gorillazig: ők muzsikáltak a Sziget második napján a Nagyszínpadon - fotók

Az Apey and the Pea indította a koncertek sorát a Sziget Nagyszínpadán csütörtökön. Az aznapi headliner, a Magyarországon két éven belül immáron harmadszor fellépő Gorillaz csapata volt, akik Kendrick Lamarral ellentétben pontosan érkeztek és maximálisan megadták a közönségnek, ami elvárható. 

Metállal indult a Sziget második napja - a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató idei győztese, az Apey and Pea csapott a húrok közé a fesztiválváros szívében, ahol a szerdai naphoz hasonlóan már délután négy órakor gyülekezni kezdtek a szigetlakók. Bár műfaj tekintetében kissé kilóg az idei fellépők sorából a banda, jópáran végigbólogatták a produkciót a tűző napon.

Apey and the Pea / Fotó: Pogonyi Nóra

Apey and the Pea / Fotó: Pogonyi Nóra

Kellemes meglepetés volt a belga Oscar and the Wolf, azaz Max Colombie produkciója. Apeyék metálja után kifejezetten kellemes volt a fülnek lágyabb dallamokkal átszőtt nótákat hallgatni, melyeket Colombie vonagló tánca még szórakoztatóbbá tett.

Fotó: Pogonyi Nóra

Oscar and the Wolf / Fotó: Pogonyi Nóra

A csütörtöki főfellépő a Gorillaz csapata volt, akik a Bonobo Live produkciója után álltak színpadra. Damon Albarn zenekarára, mely az elmúlt két évben immáron harmadszor lép fel hazánkban, nagyon sokan kíváncsiak voltak, és a csapat szerencsére - Kendrick Lamarral ellentétben - nem okozott csalódást: pontosan kezdtek és rendesen odatették magukat a show alatt. A hangzás és a látvány is nagyon rendben volt, és azok is elégedetten távozhattak, akik nem fújják kívülről minden dalukat, csak a Clint Eastwood és a Feel Good című nótákat szerették volna élőben hallani.

Fotó: Pogonyi Nóra

Bonobo Live / Fotó: Pogonyi Nóra

IMG_9821

Bonobo Live / Fotó: Pogonyi Nóra

Gorillaz (kivetítő) / Fotó: Pogonyi Nóra

Gorillaz (kivetítő) / Fotó: Pogonyi Nóra

Közben már minden helyszínen beindultak a programok. Pénteken a Vad Fruttik, a lassan már hazajáró Parov Stelar csapata és Lana Del Rey is színpadra áll a Sziget Fesztiválon.

Fotók: Pogonyi Nóra

Hozzászólások