IMG_0333

82 ezren buliztak a Sziget harmadik napján - fotók

A Sziget harmadik napján, azaz pénteken 82 ezer látogató követte a programok sokaságát, melyek közül a legtöbben Lana Del Rey produkciójára voltak kíváncsak. 

Eljött a hétvége, talán részben ennek is köszönhető, hogy a korábbi napokhoz képest jóval többen látogattak ki a Szigetre pénteken - a szervezők tájékoztatása szerint aznap este 82 ezren buliztak a rendezvényen.  A Nagyszínpadon ismét egy magyar zenekarral indultak a programok: a Vad Fruttik koncertjére a korai kezdés és a nagy meleg ellenére is elég szép számmal érkeztek, és maradtak is mindvégig, ami nem meglepő - Likó Marcell és zenekara ugyanis most is remek bulit csapott.

Vad Fruttik / Fotó: Pogonyi Nóra

Vad Fruttik / Fotó: Pogonyi Nóra

A Vad Fruttik produkciója után a Londonból érkező The Kooks csapata lépett színpadra, jól meg is mozgatták a közönséget. A soron következő Parov Stelar előtt a Freedom Party következett, melynek során a fesztiválozók a Love Revolution, azaz a Szeretet Forradalmának legfontosabb üzeneteit emelték transzparenseken a magasba.

The Kooks / Fotó: Pogonyi Nóra

The Kooks / Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A már szinte hazajáró Parov Stelar ezúttal sem okozott csalódást a közönségnek, egyértelműen egy kifejezetten fesztiválokra való produkcióról van szó. Nem úgy, mint az est sztárvendége, a sokak által annyira várt Lana Del Rey esetében, aki melankólikus dalaival egy szempillantás alatt képes megölni a bulihangulatot. Bármennyire színvonalas és világszerte 'hájpolt' énekesnőről, illetve dalokról van szó, egy ilyen produkciónak sokkal inkább egy arénában lenne a helye, mint egy olyan rendezvényen, amely az önfeledt szórakozásról szól. Persze így is rengetegen végigállták, és biztosan örültek is, hogy végre élőben is láthatják a hölgyeményt - nekem egy idő után sok lett a melankóliából és inkább átbaktattam az A38 sátorba.

Parov Stelar produkció/ Fotó: Pogonyi Nóra

Parov Stelar produkció/ Fotó: Pogonyi Nóra

Lana Del Rey / Fotó: Pogonyi Nóra

Lana Del Rey / Fotó: Pogonyi Nóra

Szombaton akár telt ház is lehet, amikor – sok más mellett - a Nagyszínpadon a Bastille hozza elmaradhatatlan slágereit és a Mumford and Sons egyetlen európai fesztivál koncertjét adja a Szigeten.

Fotók: Pogonyi Nóra

Hozzászólások