IMG_0107

ÁKOS - MÉG EGYSZER

'Még egyszer' címmel új stúdióalbumot és egy egészen különleges, az eddigi legmodernebb kameratechnikával forgatott klipet jelentetett meg Ákos. A Magyarországon egyedülálló, 360 fokban rögzített zenei videó a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült, mobileszközökön és speciális, virtuális valóság-szemüvegeken is megtekinthető formátumban. Az album és az innovatív klip debütálását Ákos egy exkluzív, zártkörű esttel ünnepli meg az Akvárium Klubban szeptember 29-én, majd ezt követően egy nagyszabású lemezbemutató koncerttel áll színpadra a Papp László Budapest Sportarénában, december 17-én.

Szeptember 29-én került a boltokba Ákos tizennyolcadik magyar nyelvű szólóalbuma, melyet ezúttal is nagy várakozás előzött meg. A szintirock hangvételű, összesen 13 új szerzeményt tartalmazó albumról korábban már megismerhetett néhány dalt a közönség: az elsőként megjelentetett Újrakezdhetnénk mellett szerepel rajta az Igazán című dal, mely azon túl, hogy a tavalyi év legnagyobb rádiós sikere volt, címadója Ákos legutóbbi, a befejezésre várhatóan 170 ezres nézettségű koncertturnéjának.

A lemez anyaga sokszínű, mégis egységes hangzású - a szintetizátorok mellett vonósok, élő dob, rengeteg elektromos- és akusztikus gitár, valamint basszusgitár is megszólal rajta. A felvételt Lepés Gábor hangmérnök rögzítette és keverte Ákos stúdiójában, a fotókat Emmer László és Juhász Viktor fotóművész készítette. A megjelenést ezúttal is komoly munka előzte meg - a dalokat még tavaly kezdték el írni, a szerzői munka pedig az idei koncertszezon alatt sem állt meg; a lemez rögzítésére a fellépések közti szünetekben került sor.

Ákostól már megszokhattuk, hogy a technológia terén mindig két lépéssel előrébb jár, mint a többi magyar előadó - elég, ha csak a 2009-es 40+ címmel megjelentetett, hazánk első zenei Blu-Ray kiadványára gondolunk. Az énekes elmondása szerint mindig is vonzották az innovatív technikai megoldások, és munkája során motiváló erőként élte meg a folyamatos technikai fejlődést. Ezúttal is valami egészen különleges dologgal rukkolt elő - új albumának címadó dalához a legmodernebb kameratechnikával forgatott videót, Magyarországon elsőként rögzítve 360 fokos zenei klipet.

A zenei videók terén még nemzetközi szinten is újdonságnak számító technológiával már készített klipet néhány külföldi előadó (például: Fort Minor, Björk, Avicii, Scooter), de hazánkban Ákos az első, akitől ilyet láthatunk. Az énekes a Samsung Magyar Zrt-vel együttműködve rögzítette a videót, mely mobileszközökön és egy speciális, virtuális-valóság szemüvegen is megtekinthető. A különleges technológia révén a szemünk előtt elevenedik meg Ákos klipje azt az érzetet keltve, mintha mi magunk is a mozi részesei lennénk. Bár a klipet számítógépen is meg lehet nézni, illetve 360 fokban mozgatni a képet a kurzor segítségével, az élményt a Samsung Gear VR virtuális valóság szemüvege teszi teljessé, mellyel október közepétől a Samsung Experience Store-okban alkalma nyílik a közönségnek megtekinteni az énekes videoklipjét. A zenei videó Samsung Galaxy S6 családhoz tartozó telefonokra applikáció formájában is letölthető lesz, de természetesen Ákos, illetve a Samsung Magyarország hivatalos Youtube csatornáin szintén megtalálható.

Ákos és zenekara a Még egyszer című album és a különleges videóklip megjelenését egy zártkörű Premier Est keretében ünnepli meg az Akvárium Klubban. A szeptember 29-ei minikoncertre azok a szerencsés rajongók nyerhettek páros belépőjegyet, akik regisztráltak a Telekom MobilTárca szolgáltatására és Ákos Facebook-oldalának játékában részt vettek. Az igazi, nagyszabású lemezbemutatóra azonban csak december 17-én kerül sor, mikor is Ákos zenekarával a Papp László Budapest Aréna színpadán lép fel.

Fotók - Sajtótájékoztató, Akvárium Klub, 2015. 09. 29.