lana-del-rey-bbc-interview

Teljes a Sziget Nagyszínpadán a főműsoridős sztárok listája: Lana Del Rey is köztük van

A friss lemezével érkező Lana Del Rey bejelentésével teljessé vált a Sziget Nagyszínpadának headliner sávja. „Minden idők egyik legjobb Sziget fesztiváljára készülünk” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, hozzátéve, hogy a fesztivál történetében eddig még nem fordult elő, hogy már március közepén lekötötték az összes főműsoridős fellépőt a Nagyszínpadra, ráadásul egy ennyire aktuális és stílusában sokszínű sztár-sort felvonultatva.

Megérkezett az idei Sziget utolsó nagyszínpados headlinere is: tavaly megjelent ötödik nagylemezét és legnagyobb slágereit hozza el az amerikai dalszerző-énekesnő, Lana Del Rey, aki melankolikus popzenéjével 2011-ben robbant be a köztudatba.

A fesztiválon idén fellép az egyik legkülönlegesebb svéd előadó, Fever Ray is, aki a testvérével alapított The Knife mellett 2009-ben mutatkozott be szólóelőadóként, második lemeze pedig tavaly jelent meg. Két multi-instrumentalista énekes-dalszerző is visszatér a Szigetre, különleges popzenéjét hozza el Børns, míg folkos-bluesos dalait Asaf Avidan. A holland elektronikus zenei élet nagyágyúja, Don Diablo is érkezik, illetve az indie-elektropop műfajban alkotó fiatal norvég tehetség, Aurora. Áprilisban megjelenő új lemezét hozza el Új-Zéland talán legizgalmasabb zenekara, az Unknown Mortal Orchestra. Az elektronikus zenei felhozatalt pedig Zhu, a német DJ-producer, Tujamo, a Damian Lazarus & The Ancient MoonsJan Blomqvist és SG Lewis erősitik.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a most bejelentett világsztár, Lana Del Rey mellett a Nagyszínpad fő fellépői közt szerepel az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Gorillaz, Kendrick Lamar, Kygo és a Mumford & Sons is. Úgy tűnik tehát, hogy idén tényleg nagyon erős „legerősebb” line up-ot állítottak össze a szervezők, mely várhatóan több teltházas napot is hoz majd. Rohamtempóban fogynak a jegyek, érdemes a programot böngészni és beszerezni időben a belépőket.

 

Hozzászólások