Campus_totalkep

Fergeteges volt az idei Campus Fesztivál - fotók

Rekordszámú közönséget vonzott idén a Campus Fesztivál. A jubileum kapcsán a szervezők a korábbiaknál is erősebb felhozatallal várták az érdeklődőket - a rengeteg kulturális és zenei programot kínáló rendezvényen összesen 105 ezer látogató fordult meg négy nap alatt. 

Vasárnap hajnalban véget ért a 10. Campus Fesztivál, amely rekordszámú közönséget, 105 ezer látogatót vonzott Debrecenbe. Már a „nulladik” napon is rengetegen érkeztek, ezt követően pedig minden egyes nap átlagosan 30 ezren fordultak meg a jubileumi rendezvényen. A fesztivál a korábbiaknál is erősebb kulturális színezetet kapott, tizenhét programhelyszínen, két nagyszínpaddal, 252 zenei programmal, illetve további 300 nem zenei programmal várták a közönséget.

Amit mindenképp szeretnék kiemelni, miután ez volt az első alkalom, hogy ellátogattam a rendezvényre: a Campus messze az egyik legrendezettebb és legtisztább fesztivál hazánkban, ahol tényleg minden korosztály jól érezheti magát! A rendezvény látványvilága lenyűgöző volt. Éjszaka több ezer lámpa világította meg a fesztivál területén található építményeket. A Nagyerdő, a Nagyerdei Stadion, a Nagyerdei Víztorony, a 30 méter magas Campus Eye óriáskerék és a több tucatnyi különleges installáció páratlan környezetet teremtett az ország egyik legnagyobb nyári eseményének.

Bár a rendezvény nulladik napján a nagyszínpadon még nem indultak be a koncertek, a kisebb helyszíneken nagyon sok érdekes programmal és jó zenekarral lehetett találkozni. A Debreceni Egyetem közreműködésével kialakított Egyetem téren aznap este Jakupcsek Gabriella beszélgetett a közönséggel, megosztva a karrierje során szerzett tapasztalatait. A műsorvezetővel készített interjúnk, melyben elmondja, mi mindent csinál, mióta lekerült a képernyőről, a Blikk.hu oldalán olvasható.

Jakupcsek Gabriella / Fotó: Pogonyi Nóra

Jakupcsek Gabriella / Fotó: Pogonyi Nóra

A fesztivál nyitónapján a Captain Morgan színpadon lehetett találkozni a Fish! zenekarral, akik már a Volt Fesztiválon belopták magukat a szívünkbe. Bár a beállás miatt némi csúszással sikerült csak elkezdeniük a koncertet, a késésért rendesen kárpótolták a közönséget - úgy megmozgatták őket, hogy öröm volt nézni! Pedig biztos furcsa érzés volt úgy színpadra állni, hogy az egyre türelmetlenebb tömeg "Fish!" helyett a város büszkeségének számító Tankcsapdát megidézve "Mi a fasz van?" kántálással követelte, hogy végre a húrok közé csapjanak.

Fish! / Fotó: Pogonyi Nóra

Fish! / Fotó: Pogonyi Nóra

A Fish! után Ganxsta Zolee érkezett a bandájával - ők nem szöszöltek annyit a beállással, igyekeztek minél előbb megadni a fesztiválozóknak azt, ami ilyenkor jár nekik.

Ganxsta Zolee / Fotó: Pogonyi Nóra

Ganxsta Zolee / Fotó: Pogonyi Nóra

A rockzene szerelmeseinek szerdán este valóban kedvezett a Campus - a Dehír.hu színpadán csíphették el az Ozone Mama csapatát, akik annak ellenére, hogy kissé eldugott részen lett kialakítva, rendesen megtöltötték a programhelyszínt.

Ozone Mama / Fotó: Pogonyi Nóra

Ozone Mama / Fotó: Pogonyi Nóra

Csütörtökön már minden színpadon beindult a buli, rengetegen érkeztek, nemcsak a koncertek, hanem más jellegű programok miatt is. Az Egyetem téren aznap Rubint Rékával tornázhattak a mozgásra vágyó fesztiválozók, ezt követően pedig a Dumaszínház kedvelt humoristája, Janklovics Péter vette kezelésbe a színpad előtt helyet foglalók nevetőizmait.

Rubint Réka / Fotó: Pogonyi Nóra

Rubint Réka / Fotó: Pogonyi Nóra

Janklovics Péter / Fotó: Pogonyi Nóra

Janklovics Péter / Fotó: Pogonyi Nóra

A nagyszínpad főfellépője aznap este hazánk első számú rockzenekara, a Tankcsapda volt. A hazai pályán játszó csapat, akiket érezhetően már nagyon vártak a debreceniek, őrületes bulit csaptak a Nagyerdőn. A zenekar a fellépésük előtt értesült arról, hogy elhunyt a Linkin Park énekese - a zenészek koncert közben egy Balázs Fecó dallal emlékeztek meg Chester Benningtonról.

Tankcsapda / Fotó: Pogonyi Nóra

Tankcsapda / Fotó: Pogonyi Nóra

Pénteken Azurák Csabával találkozhattak az érdeklődők az Egyetem téren, aki az egész családját lehozta a fesztiválra. A műsorvezetővel készült interjúnk a Blikk.hu oldalán olvasható.

Azurák Csaba / Fotó: Pogonyi Nóra

Azurák Csaba / Fotó: Pogonyi Nóra

A Fórum programhelyszínen is voltak érdekes beszélgetések - pénteken az Index.hu munkatársait látta vendégül a fesztivál.

Varga Attila (Sixx) - Index.hu / Fotó: Pogonyi Nóra

Varga Attila (Sixx) - Index.hu / Fotó: Pogonyi Nóra

Aznap este igazi sztárcsapat érkezett Debrecenbe - a fesztiválok egyik kedvenc zenekara, a The Prodigy állt  a közönség elé, akik utólag többször is megerősítették a szervezőknek, mennyire jól érezték magukat a Campuson. A koncerten készített fotók a Blikk.hu oldalán tekinthetők meg. 

Szombaton, a Startup pódiumán a Grungery.hu főszerkesztője, Pintér Miklós állt a közönség elé - a hazai grunge-szakértő az érdeklődők zeneiparral kapcsolatos kérdéseit igyekezett megválaszolni.

Pintér Miklós / Fotó: Pogonyi Nóra

Pintér Miklós / Fotó: Pogonyi Nóra

A nagyszínpad sztárfellépője a Campus utolsó napján a dán Lukas Graham együttes volt. A zenekar tagjaival, akik közül főként az énekes szabályosan rajong Magyarországért, mi is találkoztunk - az interjú kapcsán született cikk a Blikk.hu oldalán olvasható.

Lukas Graham / Fotó: Reszegi László

Lukas Graham / Fotó: Reszegi László

A dán sztárcsapat, akikért főként a tinilányok rajonganak, rendesen megmozgatta a közönséget. A zenészek a színpadon is kihangsúlyozták, mennyire szeretik Magyarországot.

Lukas Graham / Fotó: Pogonyi Nóra

Lukas Graham / Fotó: Pogonyi Nóra

A szervezők tényleg nagyon kitettek magukért, amit az is igazol, hogy valóban rekordszámú közönséget, 105 ezer látogatót vonzott idén a Campus Fesztivál. Miklósvölgyi Péter a rendezvény igazgatója megerősítette, ennyire kiegyensúlyozott és szervezett fesztiváljuk még nem volt az elmúlt tíz évben. „Örülünk, hogy sikeresen zártuk a jubileumi évet, úgy érzem sikerült megvalósítani azokat a terveket, újításokat, ami egy ilyen fesztiválhoz méltó. Idén valamennyi nap erős volt látogatószámban, ez azt mutatja, hogy a Campus már nem csak egy hétvégi esemény, a távolabbról érkezők egész héten Debrecenben tartózkodtak. – fűzte hozzá az igazgató. „Jó döntés volt, hogy a Nagyerdei Stadion körbejárható lett a fesztivál ideje alatt. Ez segítette a megnövekedett közönséglétszám kezelését, valamint így még több kulturált, beltéri mosdó szolgálta ki a fesztiválozók kényelmét.”

Ami a jövőképet illeti, hamarosan jön a részletes kiértékelés és ez alapján fogják majd eldönteni, hogyan tovább egy év múlva. „Az biztos, hogy az idei siker jó alap a jövő évhez. Nem cél a nézőszám emelése, de természetesen örömteli, hogy nagy az érdeklődés a fesztivál iránt, viszont sokkal inkább szempont az, hogy egy év múlva is még jobb és komfortosabb Campus Fesztivál legyen programok és a szolgáltatások terén is. Magas minőséget szeretnénk nyújtani.- emelte ki a főszervező.

További képek - Pogonyi Nóra / + Lukas Graham interjú fotók: Reszegi László

Hozzászólások