Rise Against / Fotó: Pogonyi Nóra

Hatalmasat zúzott a Rise Against a Parkban - fotók

Európai turnéja során hazánkba is ellátogatott a Rise Against. A chicagói punkrock banda június 6-án a Budapest Parkban lépett fel. 

Szerdán este újabb világsztár csapat érkezett a Budapest Parkba: a chicagói Rise Against egészen friss anyaggal állt színpadra, elhozták a 2017-es, a sorban nyolcadik lemezük legütősebb dalait, persze a régebbi nagy slágereiket sem hagyták otthon, a setlist főként az utóbbiakból állt össze, köztük olyanokkal, mint a Satelitte, a Survive, a Savior, a Make It Stop, a Give It All vagy a Prayer of the Refugee.

Rise Against / Tim McIlrath - Fotó: Pogonyi Nóra

Rise Against / Tim McIlrath - Fotó: Pogonyi Nóra

A zenekar nem először járt hazánkban, az énekes, Tim McIlrath emlékezett is rá, hogy legutóbb 2015-ben a VOLT Fesztiválon zúztak - abban az évben láttam én is először őket a Rock in Rio USA fesztiválon, Las Vegasban. Már akkor nagyon szimpatikusak voltak, tempós dalaikkal egy szempillantás alatt felpörgették a közönséget, s bár ott egy monumentális színpadon játszottak, McIlrath egyáltalán nem volt rest lemászni a pódiumról, hogy egy dalt a rajongók gyűrűjébent énekeljen el. Ezt a Budapest Parkban is megtette - szokásához híven a Give It All című számnál mászott fel az első sort fékező barikádra, hogy a tömeg fölé magasodva üvöltse a refrént. 

Ris Against / Tim McIlrath - Fotó: Pogonyi Nóra

Ris Against / Tim McIlrath - Fotó: Pogonyi Nóra

A banda minden tekintetben tökéletes koncertet adott - kicsit aggódtam, miután Vegasban annak idején úgy tűnt, az énekes a színpadon nem tudja hozni hangban ugyanazt a minőséget, ami a lemezeiken hallható. Emlékszem, akkor azt mondták, lebetegedett kicsit, de nem voltam benne biztos, hogy ez nem csak kifogás a zenekar részéről. Szerdán este a Parkban bebizonyosodott: McIlrach élőben is ugynolyan tökéletesen énekel - a zenekar olyan elképesztően energikus koncertet adott, amire még biztosan nagyon sokáig emlékeznek majd a jelenlévők. A zúzást az est vége felé egy rövid akusztikus rész törte meg, amely egészen különleges atmoszférát teremtett, ahogy hirtelen megálljt parancsolt a pogónak. A ráadásban persze visszatértek a lendületes nóták, ami irdatlan tombolást eredményezett. Mindvégig úgy tűnt, hogy maguk a zenészek is élvezik a bulit, az énekes a dalok közt bátran kommunikált a rajongókkal, azt is kiderítette, hogy vannak köztük olyanok, akik más országból érkeztek, a végén pedig az egyik szerencsés közülük még autogramot is kapott.

Fotók: Pogonyi Nóra

Hozzászólások