IMG_1269

Ed Sheeran koncertjére rengetegen voltak kíváncsiak, több magyar híresség is kint volt a Szigeten - Fotók

Elkezdődik a nyár legönfeledtebb hete, a Sziget. A fesztiválon idén is világsztárok követik egymást a nagyszínpadon, az első napon máris a brit szupersztár, Ed Sheeran érkezett, akinek ez volt az első magyarországi koncertje. 

A Szigetlakók egy része már korábban beköltözött, mától pedig 1000%-on pörög a fesztivál. A Nagyszínpad világot jelentő deszkáira ebben az évben elsőként a Nagy-Szín-Pad! 2019 győztese, a USEME lépett fel, a csapatot pedig Michael Kiwanuka követte - ő jegyzi többek között a Big Little Lies főcímzenéjét, a Cold Little Heart-ot. Utána egy különleges program kapot helyet a fesztivál legnagyobb színpadán: a SUPERAR gyermekkórussal énekelhet együtt a több ezres tömeg. A Sziget idén ugyanis a Love Revolution jegyében minden egyes napra elhoz egy különleges előadót vagy performanszot, akik az átállások között erősítik a szeretet forradalmának üzeneteit. A SUPERAR program az egyenlőség jegyében született meg és hátrányos helyzetű gyerekek számára biztosít ingyenes zenei oktatást a világ 7 országában.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A különleges koncert után Jain vette át a terepet. A francia énekesnő négy évet töltött Kongóban, ami a zenéjére is nagy hatással volt, ennek köszönhető a Jainre jellemző táncos, laza, popos hangzás, mint amilyen a Makeba c. slágere is. A Nagyszínpad előtti téren addigra már egy gombostűt is nehéz lett volna leejteni, az est fő fellépője ugyanis Ed Sheeran, a világ egyik legaktuálisabb előadója volt, aki egyszál gitárral és szerelmes dalaival gyűrte maga alá a Földgolyó szinte összes slágerlistáját. Nem csoda, hogy erre a napra el is fogyott az összes napijegy.

Jain / Fotó: Pogonyi Nóra

Jain / Fotó: Pogonyi Nóra

Jain / Fotó: Pogonyi Nóra

Jain / Fotó: Pogonyi Nóra

Ed Sheeran produkciójára a magyar hírességek is kíváncsiak voltak - többek közt Liptai Claudia, Czutor Zoltán, Cinthya Dictator, Molnár Tamás és Erős Antónia is eljött a koncertre.

Fotó: Pogonyi Nóra

Liptai Claudia a családjával / Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Czutor Zoltán / Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Cithya Dictator és Molnár Tamás / Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Erős Antónia / Fotó: Pogonyi Nóra

A nyitónapon elképesztő tömeg gyűlt össze a Hajógyári-szigeten. Ed Sheeran tökéletes koncertet adott, ám a hatalmas érdeklődés miatt nagy valószínűséggel sokan csak a kivetítőkön keresztül láthatták az énekest, aki egyszál magában állt a színpadon. Sebestyén Balázsnak sikerült lencsevégre kapnia a sztárt, miközben épp egy rajongóval fotózkodott.

A koncert után megindult a nép a kijárat felé - több mint egy óra kellett ahhoz, hogy az ember a Szigetről kijusson, ugyanis a hídra csak szakaszosan engedték fel a tömeget. A HÉV-re nem kellett várni, ám a szerelvényre alig lehetett felférni, és ugyanez volt a helyzet a Margit-hídnál a 4-es 6-os villamoson.

Hozzászólások