Photo: Ellen Von Unwerth

ÚJABB KONCERTET HIRDETETT A RED HOT CHILI PEPPERS

Újabb koncertdátumot hirdetett a Red Hot Chili Peppers. A legendás amerikai zenekart a Reading és Leeds fesztiválok headlinereként üdvözölhetjük 2016 augusztusában.

Tíz zenekar megnevezésével indította a jegyárusítást a brit Reading és Leeds - az azonos időben zajló és egymáshoz nagyon közeli helyszíneken rendezett fesztiválok egyik headlinere 2016-ban a Red Hot Chili Peppers lesz. Már egy ideje tudjuk, hogy az 1983-as alapítású, Los Angeles-i banda jövő nyáron visszatér Európába - a négytagú együttessel különböző fesztiválokon, többek közt Németországban, Hollandiában, Lengyelországban, Ausztriában és Dániában találkozhat a közönség. A világszerte több, mint 80 millió album eladásával büszkélkedő, többszörös Grammy-díjas zenekar utoljára 2014-ben lépett fel Európában a londoni Isle of Wight Festival színpadán - Magyarországon egyetlenegyszer, a Kisstadionban koncerteztek 1996-ban.

A korábban meghirdetett koncertdátumok 2016 nyarának első felére esnek - a Reading & Leeds által közzétett line-up azonban némi reményt adhat arra, hogy talán hozzánk is ellátogat jövőre a zenekar. A brit rendezvényt ugyanis augusztus végén tartják, azaz elképzelhető, hogy a nyár folyamán hirdetnek még további koncerteket - a Sziget Fesztivál idejére például, melynek fellépőiről egyelőre csak keveset tudunk, még nem tett közzé koncertdátumokat a banda.

A zenekar az alábbi fesztiválokon már biztosan ott lesz 2016 nyarán:

Június 3-5.: Rock am Ring, Mendig Airfield, Németország - Jegyek

Június 3-5.: Rock im Park, Nürnberg, Németország - Jegyek

Június 10-12.: Pinkpop, Landgraaf, Hollandia - Jegyek

Június 10-12.: Novarock, Nickelsdorf, Ausztria - Jegyek

Június 30 - Július 3.: Open'er Festival, Gydnia, Lengyelország - Jegyek

Június 30 - Július 3.: Roskilde Festival, Roskilde, Dánia - Jegyek

Július 2.: Rock Werchter, Werchter, Belgium - Jegyek

Július 6.: U-Park Festival, Kiev, Ukraine - Jegyek

Július 9.: Park Live, Moscow, Russia - Jegyek

Augusztus 26-28.: Reading Festival, Reading, England - Jegyek

Augusztus 26-28.: Leeds Festival, Leeds, England - Jegyek

 

Hozzászólások